DNA cere din nou arestarea lui Dorin Cocos, impreuna cu fiul sau

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 13:31
5006 citiri
DNA cere din nou arestarea lui Dorin Cocos, impreuna cu fiul sau
Foto: Arhiva (Digi24)

Procurorii DNA au dispus masura retinerii si propun arestarea preventiva a omului de afaceri Dorin Cocos intr-un nou dosar, in care mai apar ca suspecti fiul sau, Alin, fostul procuror sef al DIICOT Alina Bica si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

In acest al doilea dosar, Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta si dare de mita, iar Alina Bica de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea infractorului, se arata intr-un comunicat de presa al DNA remis vineri.

Cei patru inculpati impreuna cu Florian Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, sunt prezentati la Inalta Curte cu propunere de arestare preventiva.

Alin Cocos, retinut de procurorii DNA

Adriean Videanu, retinut - a fost scos cu catuse din sediul DNA (Video)

Procurorii DNA sustin ca, in perioada ianuarie 2011 - 2012, inculpatul Dorin Cocos "a promis, pretins si primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totala de 16 milioane euro, in transe, in schimbul influentei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela si Diacomatu Sergiu (trimis in judecata in alt dosar) pentru asigurarea solutionarii a doua dosare de despagubire".

Pentru urgentarea solutionarii dosarului referitor la vanzarea unui teren de peste 13 hectare, in valoare estimata la 377.282.300 lei Dorin Cocos "a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4425 metri patrati, inculpatei Bica Alina Mihaela", sustin procurorii.

Adriean Videanu si Alin Cocos au fost audiati, joi, timp de mai multe ore la sediul central al DNA, iar la final procurorii au dispus retinerea lor pentru 24 de ore, cei doi fiind dusi in arestul Politiei Capitalei.

Dorin Cocos, arestat preventiv in luna octombrie, a fost audiat in acest dosar vineri dimineata, iar Alina Bica, aflata, de asemenea, in arest preventiv de mai multe saptamani, a fost audiata timp de mai multe ore joi dupa-amiaza.

Este al doilea caz in care tatal este arestat preventiv impreuna cu fiul intr-un dosar de coruptie, dupa cel al lui Viorel Hrebenciuc.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dorin Cocos mita Bica, #Dorin Cocos dosar DNA Bica, #Dorin Cocos Alin Videanu Bica , #DNA