DNA cere arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in dosarul "Microsoft" - surse

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 15:31
3624 citiri
DNA cere arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in dosarul "Microsoft" - surse
Foto: Digi 24 (Arhiva)

DNA va cere schimbarea masurii arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu pentru fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, inculpat in dosarul "Microsoft".

Informatiile aparute in presa legate de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sunt contradictorii.

Pinalti a fost adus vineri dimineata la DNA, pentru audieri. Surse judiciare citate de Mediafax sustin ca procurorii vor cere mentinerea arestului preventiv pentru edil.

Realitatea Tv, insa, relateaza ca Pinalti, care solicita de mai mult timp eliberarea din cauza starii precare de sanatate, ar putea fi cercetat in stare de arest la domiciliu, pentru ca anchetatorii nu mai cer prelungirea arestului preventiv.

Dorin si Alin Cocos, dar si sotul Alinei Bica, audiati la DNA

Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Pana la sfarsitul lunii ianurie, in arest preventiv s-au aflat si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, care acum se afla in arest la domiciliu.

Elena Udrea a fost si ea in arest preventiv in acest dosar, timp de o saptamana, dupa care instanta a decis ca Elena Udrea sa fie cercetata in arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

DNA cere din nou arestarea lui Dorin Cocos, impreuna cu fiul sau

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La randul sau, Dinu Pescariu, vizat in dosarul "Microsoft", a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Dorin Cocos este arestat si in dosarulul disjuns din cel al Alinei Bica.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dorin Cocos arest domiciliu, #Dorin Cocos DNA Microsoft , #arestat