Denuntatorii din dosarul Microsoft au scapat: DNA a clasat acuzatiile

Marti, 24 Martie 2015, ora 16:01
9002 citiri
Denuntatorii din dosarul Microsoft au scapat: DNA a clasat acuzatiile
Foto: B1TV

Procurorii anticoruptie au clasat acuzatiile aduse lui Dinu Pescariu (foto) si Claudiu Florica, in dosarul "Microsoft", printre care dare de mita si cumparare de influenta, dupa ce acestia au denuntat faptele pe care le-au comis.

In rechizitoriul prin care oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu si primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, au fost trimisi in judecata, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au aratat ca se claseaza cauza fata de Dinu Pescariu, Dragos Stan si Claudiu Florica, in cazul mai multor fapte de coruptie, pentru care acestia au fost initial cercetati in dosarul "Microsoft".

Astfel, Dinu Pescariu, Claudiu Florica si Dragos Stan scapa de urmarirea penala pentru fapte de dare de mita si cumparare de influenta.

Motivul pentru care anchetatorii au decis clasarea cauzei fata de cei trei este acela ca acestia au fost martori denuntatori si le-au spus inca de la inceputul anchetei procurorilor faptele pe care le-au comis in trecut.

Dorin Cocos, Dumitru Nicolae, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, in 23 martie, pentru fapte de coruptie in legatura cu modul in care au fost atribuite licente Microsoft, timp de zece ani.

Dosarul Microsoft: Dorin Cocos, "Pinalti", "Niro" si Gabriel Sandu, trimisi in judecata

Instanta suprema, care va judeca dosarul, urmeaza sa decida marti daca va mentine masurile preventive in cazul celor patru. Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae au fost trimisi in judecata in arest la domiciliu, iar Gheorghe Stefan, in arest preventiv. Dorin Cocos este in continuare in arest, pentru ca pe numele sau mai este emis un mandat de arestare preventiva, in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP.

Elena Udrea a fost si ea in arest preventiv in acest dosar, in perioada 11-17 februarie, ulterior fiind plasata in arest la domiciliu. In 25 februarie, Elena Udrea a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".

In dosarul "Microsoft", Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#DNA clasat acuzatii denuntatori Microsoft, #Pescariu Florica acuzatii clasate Microsoft , #Microsoft