Cocos, Sandu si Dumitru, lasati sa plece acasa, dupa ce le-a expirat mandatul

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 01:22 6424 citiri
Foto: Digi 24

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul ministru Gabriel Sandu si omul de afaceri Nicoale Dumitru au plecat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce ordonantele de retinere pentru 24 de ore emise pe numele lor au expirat, fara sa mai primeasca mandate de arestare preventiva.

Gabriel Sandu, primul retinut, a fost si primul care a plecat acasa, dupa ce ordonanta a expirat, marti, in jurul orei 21:30, arata B1 TV.

Acesta a fost urmat, in jurul orei 00:00, si de catre Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea. Omul de afaceri a mai ramas o vreme in tribunal, dupa expirarea ordinului de retinere, la ora 22:00, dar in cele din urma a plecat acasa, din moment ce decizia magistratilor se lasa asteptata.

La fel a facut si Nicolae Dumitru, a carui ordonanta de retinere a expirat miercuri, in jurul orei 00:30.

Primarul Gheorghe Stefan, ultimul retinut de procurori, a ramas si ultimul in tribunal, in asteptarea unei decizii.

Instanta a ramas in pronuntare si trebuie sa decida daca admite cererea procurorilor de a-i aresta pe cei patru pentru 30 de zile.

Dosarul Microsoft: Cocos, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan au fost retinuti UPDATE

Impreuna cu Nicolae Dumitru, patronul grupului Niro, din care face parte si complexul comercial Dragonul Rosu, si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, Cocos si Sandu au fost retinuti, luni seara tarziu, de procurorii DNA.

Ei au fost adusi, marti dupa-amiaza, cu duba politiei, incatusati doi cate doi, la sedinta in care magistratii la Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa decida daca vor fi sau nu arestati preventiv.

Cocos, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, la DNA. "Pinalti", pregatit sufleteste sa fie retinut

Potrivit DNA, Dorin Cocos ar fi luat spaga 9 milioane de euro, Gabriel Sandu a primit doua sume, de 2,7 milioane de euro si respectiv 1,8 milioane de euro, in vreme ce la edilul din Piatra Neamt au ajuns 4 milioane de euro. Totodata, Nicolae Dumitru ar fi luat circa 7 milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News