Cocos Jr. le cere voie judecatorilor sa plece din tara, ca sa joace fotbal

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 12:19
6256 citiri
Cocos Jr. le cere voie judecatorilor sa plece din tara, ca sa joace fotbal
Foto: captura YouTube/ Antena 1

Alin Cocos, fiul omului de afaceri Dorin Cocos, le-a solicitat vineri judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa i se permita sa paraseasca teritoriul tarii, deoarece este fotbalist si doreste sa joace la o echipa din strainatate.

Solicitarea a fost facuta in cadrul procesului privind retrocedarile frauduloase de la ANRP, in care Alin Cocos a fost trimis in judecata alaturi de tatal sau, Dorin Cocos, fosta sefa a DIICOT Alina Bica, precum si alte persoane.

Alin Cocos isi recunoaste faptele: Tata m-a pus sa fac tot, avea o obligatie fata de Alina Bica

Avocatul lui Alin Cocos a cerut instantei revocarea controlului judiciar sau cel putin inlaturarea interdictiei de a parasi teritoriul tarii, pe motiv ca acesta este fotbalist in divizia B si vrea sa semneze contracte de joc cu echipe din strainatate.

Nu este pentru prima data cand Alin Cocos invoca in fata instantei pasiunea sa pentru fotbal.

La un alt termen, el le-a spus magistratilor ca este fan al echipei de fotbal Dinamo si ar vrea sa insoteasca echipa in cantonament.

Judecatorii nu-l lasa pe Alin Cocos sa iasa din tara: Voia sa mearga la meciuri de fotbal

In dosarul ANRP, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

In acelasi dosar, mai sunt judecate si alte persoane care erau in componenta comisiei: Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu.

Au mai fost deferiti justitiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT.

"In 15 martie 2011, inculpatii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan si Alexandru, in calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu (...), au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Emil Nutiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilita la 377.282.300 lei.

Aceasta reprezinta o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu aceasta suma in dauna bugetului de stat si a facilitat obtinerea unor avantaje patrimoniale de catre Gheorghe Stelian si alte persoane", sustin procurorii.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului sau consilier Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati in Snagov, judetul Ilfov.

Alina Bica, Serban Pop si Horia Simu, trimisi in judecata

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Alin Cocos meciuri strainatate, #Alin Cocos dosar ANRP, #Alin Cocos proces ANRP, #Alin Cocos retrocedari frauda , #stiri Dorin Cocos
Comentarii