Zelenski anunță dezastrul din Donbas. „Este iadul. O tentativă deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni posibil”

Sambata, 21 Mai 2022, ora 00:28 4700 citiri
Volodimir Zelenski consideră că forţele ruse încearcă să ucidă cât mai mulţi ucraineni şi să provoace cât mai multe daune posibil FOTO Twitter/ Netional Dastak @NetionalD

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi, 19 mai, că forţele ruse au "distrus complet" regiunea industrială din Donbas, în estul Ucrainei, acuzând Moscova de bombardamente fără sens pe măsură ce îşi intensifică ofensiva în est.

Volodimir Zelenski consideră că forţele ruse încearcă să ucidă cât mai mulţi ucraineni şi să provoace cât mai multe daune posibil, reiterându-şi acuzaţiile potrivit cărora Rusia comite un "genocid" în Ucraina.

Forţele ucrainene, a indicat el, continuă să elibereze regiunea Harkov, la est de Kiev, în timp ce Rusia încearcă să pună mai multă presiune pe Donbas, în partea de sud-est a Ucrainei.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

"Acolo este iadul şi nu este o exagerare", a remarcat preşedintele ucrainean într-o alocuţiune video difuzată târziu joi seara, adăugând că 12 persoane au fost ucise în cursul unui "bombardament brutal şi absolut fără sens" joi la Severodoneţk.

"Atacuri aeriene au loc constant asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei. Donbasul este complet distrus", a subliniat Zelenski.

"Aceasta este o tentativă deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni posibil, de a distruge cât mai multe imobile, infrastructură socială şi întreprinderi", a mai spus preşedintele ucrainean, în contextul invaziei declanşate de Rusia împotriva ţării sale la 24 februarie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News