YouTube a blocat canalul lui Donald Trump pentru cel putin 7 zile

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 07:51
1798 citiri
YouTube a blocat canalul lui Donald Trump pentru cel putin 7 zile
Donald Trump/ Facebook

Platforma video YouTube a blocat canalul presedintelui american Donald Trump pentru cel putin 7 zile, invocand riscul de incitare la violenta.

"Avand in vedere preocuparile legat de violenta, vom dezactiva de asemenea comentariile de pe canalul presedintelui Trump, asa cum am facut in cazul altor canale unde exista ingrijorari legat de securitate in sectiunea de comentarii", a transmis YouTube marti noapte.

O recenta inregistrare video publicata pe canalul lui Trump a incitat la violenta, a confirmat compania pentru CNN Business. Acel clip a fost inlaturat. YouTube a refuzat sa dea detalii legat de inregistrarea care a reprezentat o abatere de la politica platformei, insa a precizat ca dupa o o saptamana va reanaliza decizia.

YouTube era singura platforma majora din social media care nu ii suspendase accesul lui Trump.

Facebook a suspendat contul pe perioada nedeterminata, iar Twitter i-a interzis complet accesul lui Trump.

In urma deciziei, nu va mai putea fi incarcat continut pe canalul presedintelui si nici nu vor mai putea fi facute transmisiuni live pentru cel putin sapte zile, perioada ce poate fi extinsa.

Conform regulilor YouTube, doua abateri ale unui canal duc la o suspendare a acestuia pentru doua saptamani, iar dupa trei abateri blocarea contului este permanenta.

Twitter versus Donald Trump: a fost sau nu cenzura? Ce s-a fi intamplat daca Iliescu avea cont de Facebook in timpul mineriadelor

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Donald Trump presedinte SUA, #stiri internationale, #atac Capitoliul SUA, #YouTube , #presedinte SUA
Comentarii