Trump nu-si explica de ce a crescut numarul apelurilor de urgenta despre ingerarea de dezinfectant

Marti, 28 Aprilie 2020, ora 09:34
4392 citiri
Trump nu-si explica de ce a crescut numarul apelurilor de urgenta despre ingerarea de dezinfectant
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele american Donald Trump sustine ca nu isi poate imagina de ce a crescut brusc in Statele Unite numarul de apeluri la urgenta cu privire la ingerarea de dezinfectant, dupa ce a sugerat injectarea unei astfel de substante pentru a trata coronavirusul.

Donald Trump a fost criticat de comunitatea medicala dupa ce a sugerat, saptamana trecuta, sa fie cercetat daca boala COVID-19 ar putea fi tratata prin injectarea de dezinfectant sau substanta asemanatoare in organism. Guvernatorii statelor Michigan si Maryland l-au invinuit pe presedinte pentru cresterea acestor apeluri de urgenta. Dar Trump a sustinut ca remarcile lui au fost sarcastice.

In timpul conferintei de luni pe marginea COVID-19, un reporter a remarcat ca linia de urgenta a statului Maryland a fost asaltata de sute de apeluri in ultimele zile.

"Nu imi pot imagina de ce. Nu imi pot imagina asta", a spus Trump, trecand rapid mai departe.

Intrebat daca isi asuma responsabilitatea pentru cresterea numarului acestor apeluri, el a replicat: "Nu, nu imi asum".

Joia trecuta, Trump a spus: "Vad ca dezinfectantul il distruge intr-un minut. Un minut. Exista vreo cale sa putem face ceva asemanator, prin injectare sau aproape o curatare?".

Vineri dupa-amiaza, Trump le-a spus jurnalistilor: "Adresam sarcastic o intrebare reporterilor ca voi, doar ca sa vad ce se va intampla".

Luni, in timpul conferintei, Trump a mai fost intrebat daca va amana alegerile prezidentiale programate pentru luna noiembrie. "Nici macar nu m-am gandit sa schimb data alegerilor. De ce as face asta?".

Fostul vicepresedinte Joe Biden, rivalul democrat al lui Trump, a precizat saptamana trecuta ca Trump probabil "va incerca sa amane cumva alegerile".

Trump le-a spus reporterilor ca aceasta idee este "propaganda fabricata": "Abia astept alegerile astea".

Specialistii au spus deja ca, daca un presedinte ar vrea sa schimbe data pentru alegeri, nu ar putea face asta - chiar si in cazul unei urgente - pentru ca data este stabilita de Congres.

Donald Trump a mai fost intrebat daca un presedinte care a pierdut mai multi americani in 6 saptamani decat numarul celor care au murit in razboiul din Vietnam merita sa fie reales.

El a raspuns ca administratia sa a facut o treaba "incredibila".

Numarul de cazuri de COVID-19 confirmate in SUA este de aproximativ un milion, iar peste 55.000 de oameni au murit.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Trump apeluri ingerare dezinfectant, #Trump COVID19 ingerare dezinfectant , #presedinte SUA