Trump l-a sunat pe Putin sa-l felicite si spune ca se vor vedea curand. Nimic despre spionul otravit

Marti, 20 Martie 2018, ora 20:142597 citiri
Trump l-a sunat pe Putin sa-l felicite si spune ca se vor vedea curand. Nimic despre spionul otravit
Foto: Arhiva site/Kremlin

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat marti ca i-a telefonat omologului sau rus Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria electorala si a sugerat ca cei doi lideri s-ar putea intalni in curand.

In timpul unei intalniri la Casa Alba cu printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, Trump a declarat reporterilor ca el crede ca se va intalni cu Putin "intr-un viitor nu prea indepartat" pentru a discuta despre cursa inarmarilor dintre cele doua tari, precum si situatia din Ucraina, Siria si Coreea de Nord.

"Am avut o conversatie foarte buna", a notat el. Referindu-se la cursa inarmarilor dintre Washington si Moscova, Trump a estimat ca aceasta "scapa de sub control", dar a asigurat ca "noi ramanem de departe mult mai puternici decat orice tara din lume", facand referire la Statele Unite.

Nimic despre spionul otravit

Vladimir Putin a fost reales triumfator duminica pentru un al patrulea mandat, cu 76,7% din voturi. Spre deosebire de mesajele de la liderii tarilor aliate, precum China sau India, occidentalii au intarziat sa il felicite, intr-un context de tensiuni Est-Vest agravate de otravirea fostului spion rus Serghei Skripal in Anglia.

Intrebat de agentia Interfax daca subiectul acestui atac a fost abordat in discutie, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a raspuns: "Nu".

"O atentie deosebita a fost acordata chestiunii organizarii unei posibile intalniri la cel mai inalt nivel", a precizat Kremlinul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
MatusaTamara
rank 5
MatusaTamara
rank 5
Sa isi bage megatoana in ga0z !