Trump compara SUA cu Rusia: Avem si noi o multime de ucigasi. Credeti ca tara noastra este nevinovata?

Duminica, 01 August 2021, ora 10:066288 citiri
Trump compara SUA cu Rusia: Avem si noi o multime de ucigasi. Credeti ca tara noastra este nevinovata?
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele Donald Trump a reusit sa genereze duminica noaptea un nou val de critici dure, atat din partea democratilor, cat si a republicanilor, dupa ce a minimalizat asasinarea politica a unor lideri ai opozitiei ruse, precum si invazia rusa din Ucraina. "Avem si noi o multime de ucigasi. Credeti ca tara noastra este nevinovata?", a spus el.

Trump a refuzat sa se distanteze de Vladimir Putin si a sustinut ca poarta numai respect pentru liderul Rusiei.

"Il respect. Bine, eu respect foarte multi oameni, dar asta nu inseamna ca ma voi intelege cu ei", a declarat presedintele american intr-un interviu pentru Bill O'Reilly de la Fox News.

De asemenea, Trump a evitat sa condamne asasinarea unor jurnalisti si disidenti din Rusia la posibila comanda politica a Kremlinului.

"Avem si noi o multime de ucigasi. Credeti ca tara noastra este nevinovata? Uitati-va la ce am facut si noi. Am comis o gramada de erori", a completat Donald Trump, transmite France Presse.

Republicanul Mitch McConnell se numara printre primii politicieni americani care l-au criticat pentru declaratii pe presedintele Statelor Unite.

"Nu cred ca exista vreo echivalenta intre actiunile luate de Rusia si cele luate de Statele Unite. El este un fost agent KGB. Vorbim de un bataus care nu a fost ales in urma unor alegeri considerate credibile de cei mai multi oameni", a subliniat liderul republicanilor din Senat.

Intre timp, un ex-ambasador american in Rusia a catalogat drept "dezgustatoare" comentariile facute de Donald Trump.

"Este dezgustatoare si incorecta echivalenta morala pe care Trump continua sa o traga intre Statele Unite si Putin", a scris Michael McFaul pe Twitter.

Republicanii i-au cerut deja presedintelui american sa se distanteze de Vladimir Putin. Insa, se pare ca asemenea apeluri nu au avut niciun impact asupra liderului Statelor Unite.

In timpul campaniei electorale, miliardarul republican a refuzat sa-l condamne pe liderul rus, precizand ca este in interesul Statelor Unite dezvoltarea unor relatii mai bune cu Kremlinul. Si dupa ce a castigat alegerile, presedintele Trump a spus in mai multe randuri ca "numai prostii se opoun unor relatii bune cu Rusia".