Trump îl atacă pe Biden: ”Vom sfârși într-un război cu China deoarece America are o conducere coruptă”

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 05:35 2961 citiri
Donald Trump îl atacă pe Joe Biden în privința politicii sale față de China FOTO: The Independent

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite continuă atacurile împotriva lui Joe Biden, susținând că Statele Unite ”pot ajunge într-un război cu China” din cauza politicii externe a actualului lider de la Casa Albă.

Într-o declarație oficială publicată de Comitetul său de acțiune politică ”Salvați America”, Trump și-a repetat afirmația că alegerile prezidențiale din 2020, pe care le-a pierdut în fața lui Biden, ”au fost trucate”, potrivit News Max.

Trump a reiterat acuzațiile agresive la adresa lui Biden. ”Deoarece alegerile au fost trucate, iar America are acum o conducere slabă și coruptă, s-ar putea să sfârșim într-un război cu China, care nu mai respectă Statele Unite.

Au asistat în direct la televizor la capitularea completă a generalilor noștri în fața talibanilor în Afganistan, cu pierderea a 13 avioane de luptă și cu predarea celor mai bune echipamente militare din lume, în valoare de 85 de miliarde de dolari”.

Fostul președinte crede că Rusia și China vor pune mâna pe acest armament, și-l ”vor reconstrui” singuri.

Statele Unite, mutare strategică militară în Republica Moldova. Rusia reacționează prompt, dar nu poate face nimic

Trump aruncă săgeți împotriva Partidului Democrat aflat la putere în Statele Unite, având majoritate în Senat și Camera Reprezentanților, după ultimele alegeri din 2020. ”Singurul lucru de care sunt buni democrații, care ne distrug națiunea, este aranjarea alegerilor și activitatea criminală, în timp ce cealaltă parte este vinovată de ce se întâmplă, prin procurori corupți”.

Declarația lui Trump vine la o zi după ce Biden a anunțat că el și președintele Chinei, Xi Jinping au fost de acord ”să respecte acordul privind Taiwanul”, o referire la documentul care a stabilit relațiile diplomatice dintre SUA, China și Taiwan în 1979.

Biden a desecretizat numărul focoaselor nucleare deținute de SUA. Raportul arată că Rusia are mai multe, iar China urcă pe locul 3

Departamentul de Stat al Statelor Unite a anunțat duminica trecută că este ”foarte îngrijorat” de ”activitatea militară provocatoare din apropierea Taiwanului”, în legătură cu incursiunile a 148 de avioane de luptă ale Chinei, în preajma insulei, din primele zile ale lunii octombrie 2021.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News