Surpriza neplacuta pentru Trump: Joe Biden are un avans destul de mare la prezidentiale

Joi, 14 Mai 2020, ora 07:25
4062 citiri
Surpriza neplacuta pentru Trump: Joe Biden are un avans destul de mare la prezidentiale
Foto: Facebook/Joe Biden

Numarul americanilor nemultumiti de performantele presedintelui Donald Trump a crescut in ultima luna, odata cu numarul deceselor provocate de pandemia de coronavirus, liderul de la Casa Alba fiind cu 8% in urma contracandidatului sau democrat Joe Biden, in randul alegatorilor inregistrati, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos.

Sondajul efectuat luni si marti arata ca 41% dintre adulti aproba performantele presedintelui, in scadere cu 4 puncte procentuale comparativ cu un sondaj similar efectuat la jumatatea lunii aprilie. O proportie de 56% dintre americani sunt nemultumiti, cu 5 puncte mai mult fata de sondajul precedent, transmite Reuters.

Cercetarea mai arata ca 46% dintre alegatorii inregistrati au spus ca il vor sustine pe Joe Biden in alegerile prezidentiale din 3 noiembrie, in timp ce 38% ar vota cu Trump.

Intr-un sondaj Reuters/Ipsos de saptamana trecuta, Joe Biden avea un avans de 2%.

Americanii sunt tot mai critici fata de modul in care Trump a gestionat criza de sanatate. Potrivit sondajului, proportia celor care dezaproba performantele lui Trump in coordonarea reactiei la pandemie este mai mare cu 13 puncte procentuale fata de cei care sunt multumiti, fiind cea mai mare diferenta de cand sociologii au pus aceasta intrebare, la inceputul lunii martie.

Trump a incercat initial sa minimalizeze pericolul noului coronavirus, care a ucis peste 80.000 de oameni in Statele Unite, cel mai grav bilant la nivel mondial. Uneori, Trump i-a contrazis pe specialistii din administratia sa, a promovat posibile tratamente a caror eficacitate nu a fost dovedita si i-a acuzat pe guvernatorii democrati ca incetinesc redeschiderea activitatilor in statele pe care le conduc pentru a-i afecta sansele de realegere.

Presedintele republican a aparat maniera in care administratia sa a gestionat criza si a acuzat China sa nu a alertat suficient lumea in privinta gravitatii si amplorii epidemiei care a provocat pagube economice semnificative.

Biden l-a devansat in mod constant pe Trump in sondajele realizate in randul alegatorilor inregistrati, dar avansul sau s-a erodat constant pana in aceasta saptamana.

Oamenii il considera pe Trump un candidat mai puternic pentru crearea locurilor de munca, in timp ce Biden este vazut mai potrivit in problemele legate de sanatate.

Sondajul Reuters/Ipsos a avut loc online, in engleza, la nivelul Statelor Unite. Au fost colectate raspunsuri de la 1.112 de americani adulti, intre care 973 de alegatori inregistrati. Rata de eroare este de plus/minus 4 puncte procentuale.

Vezi si cum ginerele lui Trump provoaca un scandal urias la Washington dupa ce a propus amanarea prezidentialelor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Joe Biden avans sondaje prezidentiale Trump, #Joe Biden coronavirus sondaj Trump , #presedinte SUA