Motivele percheziției la proprietatea lui Donald Trump rămân secrete. Ce ar fi căutat, de fapt, FBI

Marti, 16 August 2022, ora 09:09 3558 citiri
Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa Mar-a-Lago provocat o furtună politică FOTO: BBC

Departamentul Justiţiei american s-a opus, luni, publicării unui document judiciar care conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago (Florida) a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters.

Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa Mar-a-Lago - o premieră pentru un fost preşedinte al SUA - a provocat o furtună politică, Trump şi susţinătorii săi denunţând o ''vânătoare de vrăjitoare''.

Mai multe organizaţii, inclusiv media, i-au cerut unui judecător publicarea unui document judiciar în care anchetatorii explică de obicei de ce a fost necesară percheziţia.

Departamentul Justiţiei a dat asigurări luni că o asemenea publicare ''ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs''.

Vineri, de această dată la cererea procurorilor, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziţiei şi o listă a documentelor confiscate.

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat luni victima unui atac fără precedent contra unui opozant politic în Statele Unite.

El a acuzat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) că în timpul percheziţiei de la proprietatea sa Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe paşapoarte.

''Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte (unul expirat), împreună cu restul'', a scris Trump pe reţeaua Truth Social, creată de el însuşi.

''Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!'', a continuat fostul lider de la Casa Albă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News