RAPORT: Mașinăria politică a lui Trump, finanțată din bani publici

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:27 2610 citiri
Trump și membri ai administrației sale sunt acuzați că au încălcat legea SUA FOTO pixabay.com

Donald Trump și membri importanți ai administrației sale au transformat guvernul federal într-o mașinărie politică finanțată cu banii contribuabililor, încălcând legea SUA, susține Biroul Consilierului General din SUA (OSC), o agenție federală de control.

Fostul șef al diplomației americane Mike Pompeo, şi fostul şef al securităţii naţionale, Chad Wolf se numără printre oficialii administrației care s-au folosit de funcţia lor pentru a face campanie preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, deşi această activitate legea Hatch Act, potrivit Axios. În raportul OSC se arată că încălcările legii comise oficiali "reflectă disponibilitatea administrației Trump de a manipula afacerile guvernului în scopuri politice".

Printre cei 13 oficiali menţionaţi de raportul OSC se mai numără secretarul pentru energie, ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, Alyssa Farah, directorul de comunicare strategică a Casei Albe, şi şeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows.

Eşecul administraţiei Trump în a-i disciplina pe cei care s-au angajat în încălcarea Hatch Act „a creat condiţiile pentru ceea ce părea a fi un aparat de campanie finanţat de contribuabili în eşaloanele superioare ale puterii executive”, se arată în raport.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News