Mexicul dezvaluie minciunile lui Trump

Joi, 03 August 2017, ora 12:11
5405 citiri
Mexicul dezvaluie minciunile lui Trump
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele american Donald Trump a sustinut ca omologul sau mexican, Enrique Pena Nieto, l-a sunat pentru a-l felicita in legatura cu masurile anti-imigranti. Doar ca oficialii mexicani au dezmintit un astfel de scenariu.

Astfel, luni, Trump a laudat munca noului sau sef de personal, John Kelly, in functia de secretar pentru Securitate Interna.

"Ceea ce a facut la Interne n-a fost altceva decat miraculos", a spus Trump despre Kelly, fost general cu patru stele, scrie The Independent.

"Asa cum stiti, granita a fost o problema extraordinara si suntem aproape de oprirea (a trecerilor - n.red.), in proportie de 80 la suta. Si chiar si presedintele Mexicului m-a sunat - au spus ca prin granita lor sudica vin foarte putini oameni, deoarece stiu ca nu vor trece prin granita noastra, iar asta este complimentul suprem", a spus Trump.

Totusi, Mexicul a negat ca presedintele Enrique Pena Nieto l-ar fi sunat pe Trump. Potrivit Ministerului mexican de Externe, seful statului "nu a vorbit recent cu presedintele Donald Trump la telefon", insa s-au intalnit si au vorbit la summit-ul G20 din urma cu patru saptamani.

"In timpul intalnirii celor doi sefi de stat, din 7 iulie, de la Hamburg, tema migratiei a fost un subiect de conversatie abordat de amandoi. Presedintele Pena Nieto a spus ca repatrierea cetatenilor mexicani din SUA a scazut cu 31 la suta intre ianuarie si iunie 2017, in comparatie cu acelasi interval de timp din 2016", au transmis oficialii mexicani.

Trump a avut o relatie tensionata cu liderul Mexicului, atat inainte de alegeri, cat si dupa. Atunci cand inca era candidat, a acceptat o invitatie de a calatori in capitala Mexicului, pentru a-l intalni si a discuta despre imigratie. Liderul de la Casa Alba a sustinut ca au discutat chestiunea unui zid la frontiera, insa nu si ce tara va plati pentru acesta. Presedintele mexican a insistat ca i-a spus lui Trump ca tara sa nu va fi cea care va plati.

In luna ianuarie, pe masura ce au crescut controversele despre zid, Pena Nieto si-a anulat vizita planificata la Washington, pentru a se intalni cu Trump.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Donald Trump mintit imigratie presedinte Mexic, #Donald Trump zid imigranti Mexic , #presedinte SUA