Medicul Radu Tincu, despre efectele adverse posibile ale tratamentului experimental luat de Donald J. Trump

Sambata, 03 Octombrie 2020, ora 23:02
7905 citiri
Medicul Radu Tincu, despre efectele adverse posibile ale tratamentului experimental luat de Donald J. Trump
Donald Trump/ Facebook.

Presedintele SUA se trateaza cu un cocktail de anticorpi produs de compania Regeneron. Dr. Radu Tincu spune ca, in cazul in care eficienta va fi dovedita de studii ulterioare, acesta este un tratament pentru cauza bolii, insa nu unul lipsit de riscuri.

"Este un cocktail de anticorpi, unul monoclonal care se adreseaza unei proteine de la suprafata virala, si celalalt se adreseaza altui punct target care va modula infectiozitatea virala, alaturi de acesti anticorpi, daca vor fi dovediti in studii ulterioare ca au eficienta reprezinta tratamentul etiologic (n.r.- cauza bolii)".

Tratamentul primit de Trump nu este insa lipsit de riscuri.

"Pot sa declanseze alergii severe, febra sau simptome care sa semene cu infectiile flu-like, virale. Trebuie sa fie niste trialuri clinice care sa includa pacienti cu diferite forme de coronavirus, fie medii, fie usoare, sau chiar severe, si sa vedem exact care este evolutia pe termen lung. Pentru orice tratament care nu este validat din punct de vedere clinic exista aceste riscuri pe care fiecare si le asuma", a declarat geneticianul Andreea Catana.

Presedintele Trump a luat deja antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american, dar si alte substante.

"Este vorba despre melatonina, sunt si aici studii care arata faptul ca melatonina ar avea anumite efecte protective, alaturi de vitamina D, ea fiind un element care se pare ca moduleaza capacitatea virusului de a infecta celulele umane, iar o cantitate suficient de mare de vitamina D in terapia zilnica reduce capacitatea virusului de penetrabilitate intracelulara", a mai spus Radu Tincu, medic de ATI.

Cocktailul de anticorpi sintetici pe care l-a luat presedintele Donald Trump a surprins pe toata lumea, mai ales ca acest tratament nu se afla in schemele oficiale anti-Covid din SUA si nici din Europa.

Presedintele a primit acest cocktail de anticorpi pentru ca ar putea fi singurul tratament care poate lupta direct impotriva capacitatii virusului de a se replica in organism, ceea ce nu face niciun alt medicament "aruncat" pana acum in lupta anti-Covid.

Rezutatele studiului preliminar facut de compania Regeneron s-au dovedit a fi promitatoare pe 275 de pacienti deocamdata, dintr-un total de 1000 inscrisi.

Cocktail -ul Regeneron include pe de o parte un anticorp monoclonal care vizeaza proteina spike pe care virusul o foloseste pentru a fora in celulele sanatoase si pe de alta un alt anticorp care vizeaza o alta parte a coronavirusului. Cu doi anticorpi, speranta este de a opri replicarea virala, pe cand inca organismul nu reuseste sa faca asta.

Biden, ironii tăioase la adresa lui Trump după ce miliardarul s-a lăudat cu două premii primite de la clubul său de golf: „Ce realizare!”
Biden, ironii tăioase la adresa lui Trump după ce miliardarul s-a lăudat cu două premii primite de la clubul său de golf: „Ce realizare!”
Preşedintele american Joe Biden l-a ironizat luni, 25 martie, într-un mesaj pe platforma X, pe rivalul său, republicanul Donald Trump, pentru reușitele sportive cu care acesta din urmă se...
SUA se confruntă cu aceleași riscuri cu care se confrunta Roma antică în timpul lui Iulius Cezar
SUA se confruntă cu aceleași riscuri cu care se confrunta Roma antică în timpul lui Iulius Cezar
Există o mulțime de paralele între Roma Antică și America modernă – și o mare, importantă diferență, scrie revista americană Time. Investigațiile procurorilor speciali asupra lui...
#radu tincu, #Donald Trump, #redemsivir, #tratament, #SUA, #Anticorpi, #stiri , #presedinte SUA