Donald Trump si-a declarat victoria: Vom incepe sa reconstruim America si visul american. Veti fi atat de mandri de presedintele vostru! (Video)

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 10:05
35384 citiri
Donald Trump si-a declarat victoria: Vom incepe sa reconstruim America si visul american. Veti fi atat de mandri de presedintele vostru! (Video)
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Donald Trump, care a fost declarat castigator al alegerilor prezidentiale din Statele Unite ale Americii, a sustinut primul discurs dupa votul de marti.

In discursul sau, Donald Trump a facut un apel catre americani sa fie "un popor unit" si a promis ca impreuna vor reconstrui America si visul american.

De asemenea, republicanul a amintit de veteranii americani si a spus ca "fiecare american uitat nu va mai fi uitat".

In ce priveste relatiile cu celelalte tari, cel declarat castigator al alegerilor din SUA a spus ca America se va intelege "cu toate tarile care vor sa se inteleaga cu noi" si ca vrea sa aiba "relatii excelente" cu celelalte tari.

"Niciun vis nu este prea mare. America nu se va multumi cu nimic mai putin decat ce este cel mai bun", a mai spus Trump, care a adaugat ca "veti fi atat de mandri de presedintele vostru".

Hillary Clinton nu va sustine niciun discurs, in schimb l-a sunat pe Trump si l-a felicitat.

Iata cum si-au adjudecat cei doi candidati voturile, impartit pe state

Citeste totul despre cum s-au desfasurat alegerile din SUA

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT, declaratiile lui Donald Trump:

10:05 - "Este un eveniment istoric. Va promit ca nu va voi dezamagi. Vom face o treaba grozava. Dupa 8 ani, veti spune ca a fost ceva de care ati fost intr-adevar mandri.

Campania s-a sfarsit, dar munca noastra de abia a inceput. Veti fi atat de mandri de presedintele vostru! Iubesc aceasta tara! Va multumesc foarte mult! Multumesc lui Mike Pence!", a incheiat Trump discursul sau de circa un sfert de ora.

10:03 - Donald Trump le-a multumit si celor de la Secret Service: "Sunt oameni fantastici, asa ca vreau sa le multumesc!".

De asemenea, republicanul a multumit si politistilor din New York: "Sunt oameni subapreciati".

10:00 - "Vreau sa multumesc fostului nostru primar (al New Yorkului - n.red.) Rudy Giuliani, guvernatorului Chris Christie", spune Trump, iar pe scena a urcat si Giuliani.

Donald Trump i-a multumit si medicului neurochirurg Ben Carson, unul dintre candidatii sai in cursa interna a Partidului Republican.

09:58 - "Vreau sa le multumesc parintilor mei, care se uita acum in jos spre mine. Am avut cu adevarat parinti grozavi. Le multumesc surorilor mele si fratelui meu, Robert, bunul meu prieten.

Ii multumesc Melaniei (sotia sa - n.red.) ", a adaugat republicanul, enumerandu-si apoi ceilalti membri ai familiei.

09:56 - "Timpul petrecut cu veteranii nostri in aceasta campanie a fost unul dintre cele mai frumoase.

Avem un plan economic maret. Ne vom dubla cresterea. Ne vom intelege cu toate tarile care vor sa se inteleaga cu noi. Vrem sa avem relatii excelente. Niciun vis nu este prea mare. America nu se va multumi cu nimic mai putin decat ce este cel mai bun.

Trebuie sa visam cutezator, vom visa la lucruri pentru tara noastra - lucruri frumoase si de succes inca o data.

Cat timp vom pune interesul Americii pe primul loc, nu vom avea ostilitate, vom avea parteneriate, nu conflicte", a mai spus Trump.

09:53 - "Acum este timpul ca republicanii, democratii si independentii din aceasta tara sa ne unim ca un singur popor unit.

Promit fiecarui cetatean ca voi fi presedinte pentru toti americanii. Pentru cei care au ales sa nu ma sustina in trecut - au fost cativa -, fac apel sa lucram impreuna si sa unim tara noastra mareata.

Asa cum am zis de la inceput: nu a fost o campanie, ci o miscare mare, formata din milioane de oameni care au vrut un viitor mai bun pentru ei si pentru familiile lor.

Vom incepe sa reconstruim America si visul american.

Fiecare american va avea posibilitatea de a-si atinge potentialul. Fiecare american uitat nu va mai fi uitat. Vom reconstrui infrastructura", adauga Trump.

09:50 - "Va multumesc tuturor. Imi pare rau ca v-am lasat sa asteptati. Tocmai am primit un telefon de la secretarul Clinton. Ne-a felicitat pe noi pentru victoria noastra si eu am felicitat-o pe ea si pe familia ei pentru ca a luptat din greu", spune Trump.

09:49 - Trump este impreuna cu familia sa.

09:48 - Donald Trump a urcat pe scena.

09:47 - "Viziunea si conducerea lui Trump vor face America din nou mare!", a adaugat Pence, care l-a invitat pe "presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump".

09:46 - Pe scena au urcat Mike Pence, propunerea de vicepresedinte a republicanilor, si familia sa. "America a ales un nou presedinte si este greu sa-mi exprim onoarea pe care eu si familia mea le simtim", a spus Pence.

"Sunt recunoscator lui Dumnezeu, familiei mele, sotiei mele, fiului meu si logodnicei mele si celor doua fiice ale mele. Nu as fi aici fara ei", a mai spus Mike Pence.

09:44 - Donald Trump va urca pe scena.

09:40 - The Washington Post si Bloomberg anunta ca Trump are deja 276 de voturi electorale.

09:39 - Sustinatorii lui Trump asteapta ca acesta sa urce pe scena la sediul campaniei.

09:38 - NBC News anunta ca Hillary Clinton l-a sunat pe Trump si si-a recunoscut infrangerea.

09:37 - Associated Press anunta ca Donald Trump a castigat alegerile!

09:31 - Fox News anunta ca Trump are 254 de electori, iar Hillary are 218.

09:29 - CNN anunta ca Trump si-a adjudecat si cele 10 voturi electorale din Wisconsin, ajungand astfel la 257 de voturi electorale.

09:25 - La aceasta ora, Trump are 247 dintre cele 538 de voturi electorale, iar Hillary Clinton are 215. Pentru a deveni presedinte, un candidat are nevoie de cel putin 270 de voturi.

09:17 - Donald Trump a ajuns la sediul sau de campanie, la Hotelul Hilton din Manhattan, New York. Ora locala este 02:17.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#discurs Donald Trump, #Donald Trump alegeri prezidentiale , #candidat prezidentiale SUA