Jeb Bush, replica dura pentru Donald Trump: Cum si-a aparat fratele acuzat ca e de vina pentru 9/11

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 10:13
2822 citiri
Jeb Bush, replica dura pentru Donald Trump: Cum si-a aparat fratele acuzat ca e de vina pentru 9/11
Foto: Captura Youtube/YouTopNews/dezbatere CNN

Candidatul republican Jeb Bush i-a dat un raspuns dur duminica rivalului sau Donald Trump care a afirmat ca fratele sau, George W. Bush, poarta o parte din vina pentru atacurile de la 11 septembrie 2001.

Trump, favoritul in cursa republicana pentru investitura la care participa 15 candidati, a provocat vineri o noua disputa cu Bush, afirmand ca fratele sau trebuie sa-si asume o parte din vina pentru atacurile care s-au produs in primul sau an de mandat, relateaza Reuters.

"Fratele meu a raspuns unei crize si a facut-o asa cum ati spera sa o faca un presedinte", a declarat Bush la emisiunea "State of the Union" de pe CNN.

Trump uimeste din nou: Eu as fi prevenit atentatele din 11 septembrie. Dar cum?

"Majoritatea americanilor crede asta. Si nu stiu de ce tot aduce asta in discutie", a adaugat el.

Bush a spus ca declaratiile lui Trump despre atacurile de la 11 septembrie ii pun credibilitatea sub semnul intrebarii. Fostul guvernator de Florida a atacat lipsa de experienta a lui Trump in materie de politica externa si a spus ca se raporteaza la chestiunile internationale cum o facea in cadrul show-ului de televiziune pe care il prezenta.

"In ceea ce priveste spectrul politicii externe, dl Donald Trump vorbeste ca si cum ar fi inca la 'The Apprentice'", a spus Bush la CNN.

"Sa afirmi - in ceea ce priveste Siria - ca Statul Islamic ar trebui sa-l inlature pe presedintele sirian Bashar al-Assad, iar apoi Rusia sa elimine gruparea ISIL, inseamna sa te raportezi la asta ca si cum ar fi un joc de societate si nu o abordare serioasa", a spus el.

Donald Trump a revenit si el asupra subiectului la emisiunea "Fox News Sunday", comentand afirmatia lui Jeb Bush conform careia fratele sau "ne-a tinut in siguranta".

"Jeb a spus 'am fost in siguranta cu fratele meu'. Dar World Trade Center s-a prabusit. Nu il acuz pe George Bush, dar nu vreau ca Jeb Bush sa spuna 'fratele meu ne-a tinut in siguranta', pentru ca 11 septembrie a fost una dintre cele mai rele zile din istoria acestei tari", a afirmat Trump.

Jeb Bush a aparat actiunile fratelui sau dupa atacurile de la 11 septembrie, dar campania sa a pastrat distanta fata de presedintele nepopular legat iremediabil de razboiul din Irak.

El a luat in batjocura comentariile lui Trump si le-a comparat cu o eventuala invinuire a lui Franklin D. Roosevelt pentru atacul de la Pearl Harbor din cel de Al Doilea Razboi Mondial.

"Saptamana viitoare, probabil dl Trump va spune ca FDR era in zona cand Japonia a atacat Pearl Harbor. Ceea ce faci dupa aceea conteaza. Acesta este un semn de leadership", a afirmat fostul guvernator de Florida.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Trump George Bush atacuri 11 septembrie, #Jeb Bush aparare George Bush 11 , #candidat prezidentiale SUA