Hotelul lui Donald Trump din Washington a pierdut milioane de dolari în timpul mandatului său de preşedinte

Sambata, 09 Octombrie 2021, ora 07:50 1627 citiri
Trump a ascuns plăţi primite din partea unor guverne străine FOTO The Independent

Hotelul lui Donald Trump din Washington a pierdut milioane de dolari în timpul mandatului său de preşedinte, chiar dacă acesta a ascuns plăţi primite din partea unor guverne străine, a afirmat o comisie a Camerei Reprezentanţilor, transmite Reuters.

Comisia pentru Reformă şi Supraveghere din Camera Reprezentanţilor a afirmat că documente obţinute recent ridică întrebări ”tulburătoare” legate de Trump International Hotel, o clădire istorică pe care Trump Organization o închiriază de la guvernul federal şi care este un loc preferat de întâlnire pentru demnitarii străini şi susţinătorii fostului preşedinte.

Potrivit comisiei controlate de democraţi, Trump a raportat că hotelul a câştigat peste 150 de milioane de dolari în timpul mandatului său, dar de fapt a pierdut peste 70 de milioane de dolari.

Comisia a constatat că hotelul a încasat plăţi în valoare de peste 3,7 milioane de dolari de la guverne străine, o sumă echivalentă cu peste 7.400 de nopţi de cazare, ceea ce ar putea fi un conflict de interese.

Guvernul a transferat o parte din bani guvernului federal, dar nu a oferit detalii complete legate de plăţile respective Administraţiei pentru Servicii Generale, care gestionează proprietăţile guvernului federal, cotrivit comisiei, Investigaţia sa se bazează pe documentele GSA.

Constituţia SUA interzice preşedintelui să obţină plăţi sau cadouri din partea guvernelor străine.

Avocaţii lui Trump au argumentat că a fi proprietarul hotelului nu încalcă prevederile constituţionale.

Un purtător de cuvânt al Trump Organization a spus că raportul comisiei este inexact, dar nu a explicat de ce.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News