Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Germania, prima tara din UE care va incepe sa foloseasca tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump pentru Covid-19

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 12:56
4755 citiri
Germania, prima tara din UE care va incepe sa foloseasca tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump pentru Covid-19
Sursa: Pixabay

Germania va deveni prima tara din Uniunea Europeana care va incepe sa foloseasca acelasi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul presedinte american Donald Trump pentru Covid-19, a anuntat ministrul Sanatatii, Jens Spahn, citeaza The Guardian.

Supranumit "cocktail monoclonal cu anticorpi", acest tip de tratament va fi trimis spitalelor universitare saptamana viitoare, a spus ministrul.

"Guvernul a cumparat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro", a declarat Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag. El a precizat ca dozele vor fi trimise spitalelor universitare saptamana viitoare si ca Germania este "prima tara din UE" care va folosi acest tratament in lupta impotriva pandemiei.

Spahn nu a nominalizat producatorul care va livra tratamentul, dar a confirmat ca este acelasi medicament care i-a fost dat lui Trump cand a fost infectat cu SARS-CoV-2 in luna octombrie a anului trecut.

"Functioneaza ca vaccinare pasiva. Administrand acesti anticorpi in faza incipienta a bolii poate ajuta pacientii din grupele de risc sa evite o progresie serioasa a ei", a sus Spahn.

Trump a beneficiat de tratamentul cu anticorpi

Trump, care a fost scurt timp spitalizat toamna trecuta, a primit terapia cu anticorpi dezvoltata de firma americana Rogeneron, cunoscuta ca REGN-COV2, chiar inainte ca tratamentul sa primeasca aprobarea organismului de reglementare.

Fostul presedinte a spus apoi ca medicamentul a facut "o treaba fantastica".

Folosirea de catre presedintele Donald Trump a medicamentului experimental pentru Covid-19 dezvoltat de Regeneron a creat "o situatia dificila" pentru companie, deoarece tratamentul nu a fost autorizat pentru folosirea pe scara larga, spunea in octombrie 2020, seful companiei americane. Ulterior, Administratia Americana pentru Medicamente (FDA) a emis o autorizatie de utilizare de urgenta pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals.

Compania americana Eli Lilly a dezvoltat o terapie similara.

Noul tratament este o combinatie sau "cocktail" a doi anticorpi realizati in laborator. Ei se ataseaza pe diverse parti ale proteinei-tepusa a virusului, denaturandu-i structura.

Numarul noilor cazuri de contaminare inregistrat duminica in Germania este de 12.257, iar cel al deceselor asociate, de 349. Astfel, totalul infectiilor a depasit 2,13 milioane si cel al deceselor este de 51.870, potrivit Robert Koch Institute.

Culisele razboiului Putin-Navalnii: Cazul opozantului liderului de la Kremlin dezvaluie degradarea temutelor servicii de securitate ale Rusiei

Marius Geanta, presedintele Centrului pentru Inovatie in Mediciana: Este o chestiune de timp pana cand noua tulpina va deveni dominanta. Ne asteapta o primavara grea

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#stiri internationale, #pandemie coronavirus lume, #tratament coronavirus, #Germania coronavirus , #stiri Donald Trump