Efectul Trump: Americanii au incins liniile de urgenta ca sa intrebe de "avantajele ingerarii de dezinfectant"

Sambata, 25 Aprilie 2020, ora 18:15
13680 citiri
Efectul Trump: Americanii au incins liniile de urgenta ca sa intrebe de "avantajele ingerarii de dezinfectant"
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Linia de urgenta din statul american Maryland (nord-est) si Centrul de informatii toxicologice (antiotrava) de la New York au inregistrat o crestere fulgeratoare a apelurilor pe subiectul ingerarii de dezinfectant, dupa ce presedintele american, Donald Trump, l-a prezentat joi drept un posibil "remediu" impotriva COVID-19, scrie presa americana.

In Statele Unite, pentru unii americani cuvantul lui Trump este luat uneori drept cuvant de lege, iar acest lucru a avut consecinte imediate dupa ce seful statului a declarat ca injectii cu dezinfectant ar putea vindeca de COVID-19.

Sute de oameni au sunat in Maryland pentru a afla mai multe despre avantajele consumului de dezinfectant, folosind de exemplu inalbitor sau detergenti menajeri.

Aceste apeluri telefonice au determinat autoritatile sa lanseze o alerta de urgenta si sa posteze un mesaj pe Twitter prin care avertizeaza ca "in niciun caz un produs dezinfectant nu trebuie sa fie administrat in corp prin injectare, ingerare sau pe alta cale".

La New York, autoritatile sanitare au semnalat faptul ca au primit un numar "neobisnuit de mare" de persoane care le contacteaza in urma declaratiilor locatarului Casei Albe.

Centrul "antipoison" de la New York, o subagentie a Departamentului Sanatatii orasului, a primit 30 de apeluri de joi seara si pana vineri dupa-amiaza - de doua ori mai multe decat de obicei.

Niciuna dintre persoanele care au contactat centrul nu a murit si nu a avut nevoie de spitalizare.

"Constat ca dezinfectantul elimina virusul intr-un minut. Nu ar exista un mijloc pentru a face asa ceva prin injectie in interior sau asa ceva, ca o curatare? Cum vedeti, el (virusul, n.red.) patrunde in plamani, face enorm de multe lucruri acolo, deci ar fi interesant sa se verifice asta", a declarat Trump joi, intr-o reuniune de informare la Casa Alba.

Presedintele american a revenit vineri asupra declaratiilor pe care le-a facut.

Trump a declarat ca era "sarcastic" atunci cand a indemnat la injectii cu dezinfectant.

Insa el a spus, doar cateva minute mai tarziu, ca este vorba despre o idee serioasa si ca a cerut unor experti din Guvern sa o studieze.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#americani linii urgenta dezinfectant, #americani ingerare dezinfectant covid19 , #presedinte SUA