Donald Trump îl acuză de trădare pe fostul aliat Benjamin Netanyahu pentru că l-a felicitat prea repede pe Joe Biden: ”Fuck him”

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 23:58
3689 citiri
Donald Trump îl acuză de trădare pe fostul aliat Benjamin Netanyahu pentru că l-a felicitat prea repede pe Joe Biden: ”Fuck him”
Donald Trump, fost președinte al SUA FOTO Facebook / Donald Trump

Donald Trump a declarat că s-a simțit trădat de fostul său aliat, premierul de atunci al Israelului, Benjamin Netanyahu, după ce l-a felicitat mult prea devreme pe Joe Biden pentru câștigarea președinției SUA. ”Fuck him”, a comentat despre acel moment fostul lider de la Casa Albă, în cadrul unui interviu.

”Era prea devreme. Bine? Să o spunem așa: l-a felicitat foarte devreme. Mai devreme decât majoritatea liderilor mondiali. Nu am mai vorbit cu el de atunci. Fuck him”, a răspuns Trump în cadrul unui interviu realizat de jurnalistul israelian Barak Ravid în aprilie, dar care a fost publicat vineri de Axios.

Trump a fost cel care a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, în ciuda unui consens internațional, stabilit de zeci de ani. În plus, a recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, capturate din Siria în timpul unui război din 1967.

”Nu a fost nimeni care să fi făcut mai mult pentru Netanyahu cât am făcut eu. Nu a fost nimeni care a făcut pentru Israel mai mult decât mine. Și prima persoană care a alergat să-l felicite pe Joe Biden a fost Netanyahu. Și nu numai că l-a felicitat, a făcut acest lucru într-un videoclip. Dacă te uiți la liderii altor țări, cum ar fi Brazilia, au așteptat luni de zile. Putin. Mulți alți lideri. Mexic. Toți au simțit că alegerile s-au terminat. Dar au așteptat. Le-am dat mulți bani și le-am dat soldați. Am făcut totul”, a explicat fostul lider de la Casa Albă, potrivit Gândul.

Pe 8 noiembrie 2020, a doua zi după ce cursa prezidențială fusese câștigată de Joe Biden, Netanyahu a postat un videoclip pe Twitter în care a declarat că el și Biden au o relație personală ”de lungă durată și caldă”, de aproape 40 de ani, și că îl vede ca ”un mare prieten al Israelului”, precizând că așteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună.

Într-o postare separată pe Twitter, Netanyahu i-a mulțumit lui Trump ”pentru prietenia pe care ai arătat-o ​​statului Israel și mie personal, pentru recunoașterea Ierusalimului și a Golanului, pentru că ai înfruntat Iranul, pentru acordurile istorice de pace și pentru că ai adus alianța americano-israeliană la un nivel fără precedent”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Donald Trump va deveni luni, 15 aprilie, primul fost preşedinte al Statelor Unite chemat să răspundă în faţa justiţiei penale, într-un proces care se va deschide la New York şi care face...
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
#Donald Trump, #Benjamin Netanyahu, #Joe Biden, #alegeri SUA, #Israel , #stiri Donald Trump