Cum vrea Donald Trump să arate noua sa rețea de socializare. Truth Social ”va ţine piept companiilor Big Tech”

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 07:37 1679 citiri
Trump mizează pe 75 de milioane de utilizatori la început FOTO Facebook / Donald J. Trump

Platforma de socializare a fostului preşedinte Donald Trump va fi găzduită de firma de infrastructură a internetului RightForge, transmite Reuters.

Trump urmează să-şi lanseze propria aplicaţie pentru reţelele sociale, TRUTH Social, despre care a spus că ”va ţine piept companiilor Big Tech”, precum Twitter şi Facebook, care l-au exclus de pe platformele lor.

RightForge, care oferă servicii precum găzduirea web şi administrează o reţea de servere, spune că oferă o platformă în care conţinutul legal este ”ferit de cenzură” şi este ”construită pentru libertatea de exprimare şi pentru o presă liberă”.

Avila a declarat luni pentru Axios că firma pe care o conduce face pregătiri pentru ca peste 75 de milioane de utilizatori să fie pe reţeaua de socializare şi vor exista servere peste tot.

RightForge construieşte o reţea globală ca răspuns la excluderea lui Trump şi Parler, iar echipa Trump a abordat compania în timpul verii, a declarat Avila pentru Axios.

Avila nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

TRUTH Social va fi creată printr-o nouă companie formată printr-o fuziune a Trump Media and Technology Group şi o companie specială de achiziţii, Digital World Acquisition Corp.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News