Trump primește o puternică lovitură din partea justiției: Tot ce a ascuns în ultimii ani va fi scos la iveală

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 00:30 5579 citiri
Donald Trump nevoit să prezinte declarațiile fiscale Camerei reprezentanților FOTO: WETM

Judecătorul federal Trever McFadeen din Washington DC a respins solicitarea lui Donald Trump, prin care acesta cerea împiedicarea comisiei Camerei Reprezentanților din Statele Unite să aibă acces la declarațiile sale fiscale.

Comisia Ways and Means din Camera Reprezentanților a solicitat aceste documente ale lui Donald Trump, pentru a face un audit al acestora și a se convinge că fostul președinte al Statelor Unite își plătește taxele în mod legal, potrivit Daily Mail.

Trump a acuzat în 2019 comisia că dorește să vadă declarațiile fiscale pentru a putea găsi ceva compromițător și de a-l expune public, doar pentru că este un adversar politic.

Camera Reprezentanților din Statele Unite a fost nevoită ”să riposteze împotriva președintelui Trump din cauza pozițiilor sale politice și a discursului său, inclusiv a pozițiilor avute în campaniile prezidențiale din 2016 și 2020”.

Joe Biden, schimbare majoră a politicii externe americane: Statele Unite taie proiecte uriașe din străinătate și pornesc altele

Marți, 14 decembrie 2021, judecătorul american din Washington DC a aprobat cererea Congresului de a putea solicita oficial declarațiile fiscale ale lui Donald Trump, dar a suspendat decizia pentru două săptămâni, pentru a-i oferi fostului președinte posibilitatea legală de a putea face recurs.

Democrații și mass-media au cerut declarațiile fiscale ale lui Trump, încă înainte de a fi ales președinte, din mai multe motive, inclusiv acela de a i se putea verifica averea și de a i se putea calcula posibila evaziune fiscală.

Elon Musk avertizează că civilizația umană se va sfârși. Care este motivul crucial

Astfel, publicația New York Times a obținut documentele fiscale ale lui Trump și le-a publicat anul trecut. Acestea dezvăluie faptul că el a plătit doar 750 de dolari taxe atât în 2016, cât și în 2017.

Conform Forbes, averea lui Trump este de 2,5 miliarde de dolari, iar taxele plătite pentru 18 ani anteriori erau de 95 de milioane de dolari, potrivit sursei citate mai sus. Însă, el a reușit să recupereze 72,9 milioane de dolari, o rambursare uluitoare a taxelor federale.

Ca urmare a rambursării, Trump a plătit 1,4 milioane de dolari în medie anual, din 2000 și până în 2017.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MosCraciun
rank 5
exodusalltime
rank 5