UPDATE Donald Trump, noi postari pe Twitter despre presupuse fraude la vot: "De cand stabileste presa de propaganda cine e presedinte?"

Duminica, 08 Noiembrie 2020, ora 22:35
22459 citiri
UPDATE Donald Trump, noi postari pe Twitter despre presupuse fraude la vot: "De cand stabileste presa de propaganda cine e presedinte?"
Foto: Hepta (Arhiva)

Dupa ce toate proiectiile l-au dat pe Joe Biden castigatorul alegerilor din SUA, Trump a refuzat sa-si recunoasca infrangerea si a anuntat ca, incepand de luni, echipa sa de campanie va merge in instanta cu acuzatii de frauda. O reprezentanta a Comisiei Electorale Fededale a spus insa ca nu exista dovezi privind fraude la numararea voturilor.

UPDATE 22.35 Intr-un nou mesaj, presedintele pare sa preia ideea exprimata cu o zi inainte de avocatul sau, Rudy Giuliani: nu televiziunile sunt cele care au caderea sa anunte presedintele ales.

"De cand presa de propaganda decide cine va fi noul nostru presedinte? Cu totii am aflat tot felul de chestii in ultimele doua saptamani", a scris presedintele Donald Trump.

UPDATE 17.55 Presedintele american Donald Trump, care, conform proiectiilor realizate de presa, a pierdut alegerile pentru un nou mandat in fata democratului Joe Biden, a postat noi mesaje pe Twitter prin care sustine ca alegerile au fost "furate".

"Credem ca acesti oameni sunt hoti. Masinile marilor orase sunt corupte. Aceastea au fost alegeri furate. Cel mai bun realizator de sondaje din Marea Britanie a scris in aceasta dimineata ca acestea au fost clar alegeri furate, ca este imposibil de imaginat ca Biden l-a depasit pe Obama in unele dintre statele acestea", a scris Trump. "Acolo unde a contat, au furat ce le trebuia sa fure", a adaugat el, citat de News.ro.

Prima serie de mesaje

"Ar trebui sa ne uitam la voturi. Abia incepem etapa de tabelare. Ar trebui sa ne uitam la aceste acuzatii. Vedem o serie de declaratii pe propria raspundere conform carora au existat fraude electorale. Avem o istorie in aceasta tara a problemelor electorale", a scris Trump pe Twitter.

"In Pennsylvania, a existat un ordin judecatoresc de la Curtea Suprema pentru a-i obliga sa separe buletinele de vot primite dupa data alegerilor. A fost nevoie de interventia judecatorului Alito. Acesta este un grup mare de buletine de vot. Cand vorbim despre probleme sistemice, este vorba despre cum au fost autentificate aceste buletine de vot, deoarece daca exista o problema in sistem cu privire la autentificare, aceasta ar afecta serios intregul scrutin", a continuat el.

"Si ceea ce ma ingrijoreaza este ca am avut peste o suta de milioane de voturi prin posta in state precum Philadelphia si Detroit, cu o lunga serie de probleme electorale (ca sa folosesc un eufemism)," a mai scris Trump.

Ellen Weintraub, un membru din cadrul Comisiei Electorale Federale din Statele Unite, a declarat, sambata, ca nu exista dovezi privind posibile fraude in scrutinul prezidential si legislativ de anul acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Donald Trump va deveni luni, 15 aprilie, primul fost preşedinte al Statelor Unite chemat să răspundă în faţa justiţiei penale, într-un proces care se va deschide la New York şi care face...
#Donald Trump, #SUA, #alegeri , #stiri Donald Trump