Donald Trump, ironizat in social media dupa ce a spus ca gripa spaniola a pus capat celui de-Al Doilea Razboi Mondial

Marti, 11 August 2020, ora 10:20
4608 citiri
Donald Trump, ironizat in social media dupa ce a spus ca gripa spaniola a pus capat celui de-Al Doilea Razboi Mondial
Donald Trump/ Facebook

Presedintele american Donald Trump a declarat, luni, in mod eronat, ca gripa spaniola promabil a pus capat celui de-al Doilea Razboi Mondial, el mentionand incorect atat anul pandemiei cat si cel in care s-a incheiat razboiul, relateaza USA Today.

"Cea mai aprorpiata situatie este din 1917, spun ei, marea pandemie. Cu siguranta a fost ceva teribil, au murit 50 pana la 100 de milioane de oameni, probabil a pus capat celui de-al Doilea Razboi Mondial. Toti soldatii erau bolnavi. A fost o situatie teribila", a spus Trump.

Donald Trump a facut referire la gripa spaniola, care a aparut in 1918. Primele infectii s-au inregistrat in martie 1918 si pandemia s-a incheiat in 1920.

Al Doilea Razboi Mondial a inceput in 1939 si s-a incheiat in 1945.

Un oficial de la Casa Alba a declarat ca Trump a facut de fapt referire la Primul Razboi Mondial.

Gafa presedintelui american a atras numeroase ironii in social media si multi internauti s-au grabit sa il corecteze pe Trump.

"Ca sa recapitulam ce am invatat din 2016 pana acum... numarul 45 nu a citit Constitutia, nu a citit Biblia (dar ii place sa tina una invers) si in mod clar nu a primit nicio lectie de istorie. Sau... matematica? Cool, cool, foarte cool", a scris pe Twitter actrita si activista Sophia Bush.

Actorul George Takei a postat si el un mesaj referitor la gafa presedintelui: "Presedintele crede ca gripa spaniola probabil a pus capat celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru ca 'toti soldatii erau bolnavi'. Bom ba atomica a fost lansata asupra orasului Nagasaki in urma cu 75 de ani impliniti ieri., punand capau unui razboi lung si devastator cu un final violent. Amintiti-va istoria, nu o distorsionati".

Walter Shaub, fost director al Oficiului American pentru Etica Guvernamentala, a reactionat dur: "Presedintele Statelor Unite ale Americii este cel mai prost om din lume".

"Trump: In 1917, marea pandemie, cand au murit 50 pana la 100 de milioane de oameni, a pus capat probabil celui de-al Doilea Razboi Mondial.

1.Pandemia a fost in 1918, nu 1917.

2.Aproximativ 37 de milioane de oameni au murit in al Doilea Razboi Mondial, nu 50 pana la 100 de milioane.

3.Al Doilea Razboi Mondial s-a incheiat in 1945, nu in 1917", este si mesajul lui Keith Boykin, analist politic si autor.

Scriitoarea Amee Vanderpool a avut si ea o reactie ironica: "Trump spune ca gripa spaniola 'probabil' a pus capat celui de-al Doilea Razboi Mondial. Gripa spaniola a fost in 1918 si WWII s-a incheiat in 1945. 'Probabil' este bine ca Secret Service a scurtat conferinta de presa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Donald Trump, #gripa spaniola, #Casa Alba, #washington, #social media , #stiri Donald Trump