Donald Trump intentioneaza sa-l gratieze pe fostul sau consilier in probleme de securitate nationala Michael Flynn

Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 09:02
2367 citiri
Donald Trump intentioneaza sa-l gratieze pe fostul sau consilier in probleme de securitate nationala Michael Flynn
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Presedintele american Donald Trump intentioneaza sa-l gratieze pe fostul sau consilier in probleme de securitate nationala, Michael Flynn, care a pledat vinovat in 2017 pentru ca a mintit FBI cu privire la contactele sale cu un diplomat rus, au anuntat marti mass-media americane, informeaza miercuri AFP.

The New York Times si Axios au citat amandoua surse anonime potrivit carora Trump ar avea intentia de a-l include pe fostul general Flynn intr-o serie de gratieri acordate in ultimele zile ale presedintiei sale.

Discutiile secrete dintre Michael Flynn si ambasadorul Rusiei la Washington in decembrie 2016, inainte de investirea lui Donald Trump, au fost punctul central al anchetei desfasurate ulterior de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor privind existenta unei intelegeri secrete intre echipa de campanie a lui Trump si Rusia.

Dupa mai mult de doi ani de ancheta, echipa lui Robert Mueller nu a gasit dovezi privind existenta unei asemenea intelegeri secrete.

Michael Flynn a fost constrans sa demisioneze la numai 22 de zile dupa ce a devenit consilierul lui Trump in probleme de securitate nationala.

Insa presedintele Trump a afirmat intotdeauna ca ancheta a fost "o vanatoare de vrajitoare" politica si ca Flynn, fost general de armata si fost sef al Agentiei de Informatii a Apararii (DIA), este un om de bine.

Dupa ce a participat la campania lui Trump, Flynn a avut discutii confidentiale cu ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, in decembrie 2016. Devenit consilier pentru securitate nationala, el a fost interogat pe 24 ianuarie 2017 de politia federala, insa a ascuns aceste contacte. El a trebuit sa demisioneze rapid si pentru ca l-a mintit pe vicepresedintele Mike Pence.

In 2017, Michael Flynn a acceptat sa pledeze vinovat de sperjur si sa coopereze in ancheta asupra suspiciunilor privind o intelegere secreta cu Rusia.

Anul trecut, amenintat cu o pedeapsa de sase luni de inchisoare, el si-a schimbat avocatii si strategia de aparare. El a cerut de atunci anularea procedurii, declarandu-se victima unei manipulari.

In mod exceptional, Ministerul american al Justitiei si-a retras plangerea impotriva lui Flynn in luna mai, estimand ca ancheta impotriva fostului general nu are baza legitima si ca declaratiile lui, "chiar daca ar fi false, nu au importanta". Astfel, ministerul i-a oferit o victorie politica lui Trump, care a reiterat ca Michael Flynn este nevinovat.

Insa un judecator federal a cerut o revizuire judiciara a dosarului.

O gratiere acordata de Trump ar scoate aceasta afacere de sub competenta tribunalelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#Donald Trump, #Donald Trump gratiere, #Donald Trump gratiere consilier, #trump Michael Flynn , #presedinte SUA