Donald Trump ”tremură” în fața anchetei privind asaltul asupra Capitoliului: a cerut blocarea arhivelor Casei Albe

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 22:56 3070 citiri
Trump nu exclude să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024 FOTO Facebook / Donald J. Trump

Fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a cerut joi, 23 decembrie, Curţii Supreme să blocheze documentele cerute de comisia parlamentară care anchetează rolul său în asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, comis de susținătorilor săi, relatează AFP.

Avocaţii miliardarului republican au cerut celei mai înalte instanţe din Statele Unite să anuleze o decizie luată la începutul lunii decembrie de către o curte de apel federală, care a respins încercarea sa de a păstra confidenţialitatea arhivelor Casei Albe.

Această curte de apel a deschis calea la 9 decembrie pentru transferul a sute de pagini de documente către comisia parlamentară care investighează atacul asupra Congresului SUA. Cu toate acestea, a fost acordat un termen de 14 zile pentru a face recurs la Curtea Supremă, ceea ce, prin urmare, fostul preşedinte a făcut in extremis.

Donald Trump, care rămâne central în tabăra sa şi nu exclude să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, vrea să menţină secrete aceste arhive, ce includ printre altele şi liste cu persoanele care l-au vizitat sau l-au contactat pe 6 ianuarie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News