Donald Trump, amicul domnului Dragnea

Sambata, 12 Noiembrie 2016, ora 18:36
14113 citiri
Donald Trump, amicul domnului Dragnea

Oare cum a ajuns Victor Ponta republican? Peste noapte s-a trezit un mare admirator al lui Donald Trump. De ce se bucura oare Liviu Dragnea? Si el, devenind un mare fan al noului presedinte american. Si Sebastian Ghita si Gigi Becali, brusc, au avut o relevatie. Donald Trump e alesul care ne va salva de procurorii DNA care "ne fac dosare", de judecatorii care "ne baga la racoare" si ne confisca averile "muncite".

Ce legatura secreta s-a stabilit intre Trump si urmaritii si condamnatii pentru coruptie din Romania? Singura explicatie e ca ei vad in Trump pe unul de-al lor. Au senzatia ca e la fel ca ei, vorbeste mult, spune ce-i trece prin cap, e om de afaceri care nu se simte confortabil cand trebuie sa-si plateasca taxele, e bogat, e afemeiat, fiind la a treia casatorie, e innebunit dupa fotomodele, e violent si razbunator. Da, dar mai e o mica diferenta. Donald Trump a fost ales presedinte in cel mai draconic sistem electoral.

Domnul Dragnea ar trebui sa stie ca actualul presedinte american a scos din joc 21 de candidati republicani care au intrat in cursa pentru nominalizare. Trump nu s-a trezit imparatul partidului, luand un tron prin jocuri de culise, iar, apoi, organizand alegeri cu un singur candidat.

Fiecare republican din fiecare dintre cele 50 de state a fost chemat la urne pentru a vota reprezentantul partidului care va intra in cursa pentru Casa Alba. Au fost dezbateri, confruntari, voturi, runde de voturi pana cand Donald Trump a castigat sustinerea partidului, stat cu stat. A fost un proces de selectie care a durat doi ani.

Domnul Dragnea si domnul Ponta ar trebui sa stie ca ultima asociatie de strada de pe teritoriul SUA e mai democratica decat orice organizatie politica din Romania. Aceasta constatare e valabila si pentru PNL, dar si pentru USR, organizatii mai mult sau mai putin opace, in care membrii de partid nu au decat rol decorativ, nu participa la selectia si validarea candidatilor. Cel mai bun exemplu in acest sens sunt listele pentru votul din 11 decembrie. Ati auzit de alegeri interne in vreun partid? Totul a stat in pixul presedintelui. Asta nu e o democratie care sa se poata compara cu cea din SUA. Suntem cam la 150 de ani distanta in ce priveste actiunea politica si intelegerea ei.

"Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor", spune un proverb romanesc care sintetizeaza genial frecventele aduceri pe tron ale domnitorilor fanarioti. Cel nou era mai rau si mai lacom decat cel mazilit de Inalta Poarta.

Proaspetii sustinatori ai lui Donald Trump din Romania s-ar putea sa aiba o mare surpriza si sa se inece cu galusca fierbinte cand vor auzi cat de curand dinspre Washington acelasi discurs cu "lupta impotriva coruptiei si respectarea statului de drept". Si asta pentru simplul motiv ca Donald Trump nu are vreo condamnare definitiva din partea niciunui tribunal statal sau federal, nu a fost acuzat de evaziune, desi in campanie a refuzat sa publice situatia deducerilor de taxe, a deducerilor, asta inseamna ca o fi platit si ceva taxe la viata lui din moment ce a cerut deduceri.

Pana la proba contrarie, intre Trump, Dragnea si Gigi Becali sunt cateva diferente de cazier. Asa ca speranta ultimilor ca se vor intoarce la minunatele timpuri ale lui Adrian Nastase s-ar putea sa nu se implineasca. Epoca de aur a coruptiei a apus, cel putin pentru acest deceniu. Dar va fi tot mai greu sa reinvie in conditiile in care generatia smartphone se pregateste sa intre in arena.

Alegerea lui Donald Trump a produs un soc in randul lumii civilizate, un adevarat cataclism pentru clasa de mijloc din mediul urban, pentru intelectuali si minoritati, dar sa nu uitam ca in urma cu opt ani, alegerea lui Barack Obama a reprezentant un soc la fel de mare pentru conservatori. Sa speram ca Donald Trump va fi un presedinte la fel de bun ca Obama. Oricum, peste doar doi ani, sunt din nou alegeri pentru jumatate din Congres si jumatate din Senat, ocazie cu care republicanii pot pierde din nou controlul, daca noul presedinte nu reunifica America.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Trump presedinte SUA, #Dragnea, #Ponta premier , #presedinte SUA