Dat afară de pe Twitter, Donald Trump a anunțat ce va face după preluarea rețelei de socializare de către Elon Musk

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 20:26 3089 citiri
Donald Trump

Fostul preşedinte american Donald Trump nu va reveni pe Twitter, după anunţarea cumpărării reţelei de socializare de către CEO-ul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, a anunţat miliardarul la Fox News.

”Eu voi continua să folosesc Truth”, reţeaua sa de socializare, lansată în februarie, a anunţat el luni, exprimându-şi speranţa ca ”Elon să îmbunătăţească Twitter (...), care are roboţi şi conturi false”.

Donald Trump şi-a lansat în februarie propria reţea de socializare, Truth, în numele libertăţii de exprimare, după ce a fost dat afară de pe Twitter, Facebook şi YouTube, la o zi după ce susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul, pentru a anula rezultatul alegerilor prezidenţiale americane.

Elon Musk a încheiat luni un acord definitiv cu Consiliul de Administraţie al Twitter în vederea achiziţionării reţelei de socializare cu 54,20 dolari pe acţiune, pe care vrea să o transforme într-o companie privată - necotată la bursă.

Pe contul său, pe care are 83 de milioane de abonaţi, Musk a criticat adesea Twitter, mai ales pe tema libertăţii de exprimare şi a moderării conţinuturilor, pe care o consideră prea dură.

”Libertatea de exprimare este soclul unei democraţii care funcţionează, iar Twitter este locul public online în care sunt dezbătute subiecte vitale ale viitorului”, a subliniat Elon Musk în comunicatul în care firma a anunţat tranzacţia.

”Sper ca şi cei mai răi critici ai mei să rămână pe Twitter, asta înseamnă libertatea de exprimare”, a scris el luni într-un tweet, înainte de anunţ.

Unii observatori cred că el ar putea autoriza redeschiderea unor conturi închise, inclusiv al lui Donald Trump şi ale unora dintre susţinătorii acestuia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News