Asaltul asupra Capitoliului. De ce crede președintele comisiei parlamentare de anchetă că Trump trebuie să fie tras la răspundere

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 07:38 2045 citiri
Fostul președinte al SUA, Donald Trump FOTO Hepta

Donald Trump a deschis stăvilarele “dezordinii şi corupţiei” şi trebuie să fie tras la răspundere pentru atacul din 6 ianuarie 2021, a declarat, joi, preşedintele comisiei de anchetă parlamentară cu privire la luarea cu asalt a Capitoliului, Bennie Thompson, potrivit AFP.

Fostul preşedinte republican “a încercat să ne distrugă instituţiile democratice”, a subliniat Thompson.

El a precizat că toţi cei responsabili pentru atac, inclusiv Casa Albă, trebuie să răspundă în faţa justiţiei. “Trebuie să fie consecinţe severe, altfel mă tem că democraţia noastră nu îşi va reveni”, a adăugat Thompson.

Membrii comisiei au prezentat ziua de 6 ianuarie 2021 aşa cum a fost trăită “minut cu minut” de Donald Trump, pe care îl acuză că nu şi-a făcut datoria de a-i împiedica pe susţinătorii săi să semene haos în Capitoliu.

Bbc.com notează că Donald Trump a ales să nu acţioneze, deşi cei din jurul său, inclusiv copiii săi, “l-au implorat” să procedeze “aşa cum era de aşteptat de la orice preşedinte american”.

Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, care flirtează în mod deschis cu un nou mandat în 2024, a fost inculpat (impeached), după 6 ianuarie, cu privire la o incitare la o insurecţie, de către Camera Reprezentanţilor, în cadrul unei proceduri de destituire, blocată în Senat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News