Alegeri SUA: Biden isi pastreaza avansul in Wisconsin si Pennsylvania, arata un sondaj Reuters

Marti, 27 Octombrie 2020, ora 11:32
3657 citiri
Alegeri SUA: Biden isi pastreaza avansul in Wisconsin si Pennsylvania, arata un sondaj Reuters
Joe Biden/Facebook

Democratul Joe Biden, adversarul republicanului Donald Trump in alegerile prezidentiale americane isi pastreaza un avantaj solid in Wisconsin si un avans mai slab in Pennsylvania - doua state-cheie care pot stabili peste opt zile rezultatul scrutinului, arata un sondaj Reuters/Ipsos.

Reuters/Ipsos efectueaza cu regularitate anchete de opinie in randul alegatorilor din sase state-cheie - Wisconsin, Pennsylvania, Michigan, North Carolina, Florida si Arizona - care pot juca un rol decisiv in alegeri.

In Wisconsin, Joe Biden este creditat cu 53% din intentiile de vot, iar Donald Trump cu 44%, potrivit unui sondaj efectuat in perioada 20-26 octombrie.

Democratul il devansa pe republican saptamana trecuta cu 51% la 43%.

O treime dintre persoanele intervievate in sondaj au declarat ca au votat deja.

In Pennsylvania, fostul vicepresedinte democrat este creditat cu 50% din intentiile de vot, iar presedintele republican in exercitiu cu 45%.

Saptamana trecuta, scorul era de 49% la 45% in favoarea democratului, insa se afla in marja de eroare a anchetei.

Peste 20% dintre persoanele intervievate au declarat ca au votat in Pennsylvania.

Pe de alta parte, Donald Trump a participat luni la trei mitinguri de campanie in Pennsylvania, in timp ce Joe Biden a facut o vizita discreta.

"Daca castigam Pennsylvania, castigam meciul", a declarat Trump la al treilea miting de luni, la Martinsburg, preconizand o victorie in acest stat, in pofida faptului ca majoritatea sondajelor il crediteaza in urma rivalului sau.

Joe Biden a venit la randul sau in Pennsylvania, unde s-a intalnit cu voluntari si a discutat cu jurnalisti.

Candidatul democrat a declarat ca "nu este prea sigur", dar spera ca "cu gratia divina" sa obtina o victorie in statul sau natal.

El l-a criticat pe Trump si mai ales felul in care miliardarul gestioneaza pandemia covid-19 in tara.

"Ceea ce trebuie sa retinem este ca Donald Trump este cel mai rau presedinte, cea mai rea persoana care sa ne ghideze in aceasta pandemie", a denuntat el.

In pofida unui avans al lui Joe Biden in sondaje la nivel national, infruntarea se anunta mai stransa in mai multe state-cheie.

Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
#stiri internationale, #Joe Biden, #Donald Trump, #stiri donald trump, #SUA, #alegeri , #stiri Donald Trump