Donald Trump intenționa bombardarea laboratoarelor traficanților de droguri din Mexic. Informațiile publicate de unul din foștii săi miniștri

Vineri, 06 Mai 2022, ora 07:21 1759 citiri
Donald Trump intenționa bombardarea laboratoarelor traficanţilor de droguri din Mexic FOTO Facebook / Donald Trump

Donald Trump și-a exprimat intenția, în timpul mandatului său, să bombardeze laboratoarele traficanţilor de droguri din Mexic, informație care apare într-o carte ce va fi publicată de Mark Esper, fostul ministrul al Apărării din SUA.

Potrivit unor fragmente din carte citate de New York Times, preşedintele american credea la acea vreme că Statele Unite ar putea pretinde că nu se află în spatele unei astfel de lovituri cu rachete pe teritoriul mexican, a afirmat Mark Esper care a fost ministrul apărării al lui Donald Trump între iulie 2019 şi noiembrie 2020.

Fostul lider de la Casa Albă ar fi întrebat în două rânduri dacă forţele armate ar putea "trage cu rachete asupra Mexicului pentru a distruge laboratoarele de droguri", a scris Mark Esper în memoriile sale intitulate "A Sacred Oath", afirmând că declaraţiile lui Donald Trump l-au lăsat fără cuvinte.

Donald Trump a decis să-l demită pe Mark Esper în noiembrie 2020, la câteva zile după anunţul rezultatelor alegerilor prezidenţiale americane.

Relaţiile dintre insolitul preşedinte septuagenar şi ministrul său deveniseră tensionate de când şeful Pentagonului s-a opus public cu câteva luni mai devreme desfăşurării armatei pentru a reprima demonstraţiile antirasiste din ţară.

În alte fragmente din memoriile sale, Mark Esper a scris că, în marja demonstraţiilor antirasiste din iunie 2020, preşedintele, extrem de iritat, ar fi declarat în Biroul Oval: ''Nu puteţi pur şi simplu să trageţi în partea de sus? Trageţi în picioare sau aşa ceva''.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News