Primarul Dominic Fritz, nemulţumit că Timișoara nu a primit niciun leu din Fondul de rezervă al Guvernului

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 15:322177 citiri
Primarul Dominic Fritz, nemulţumit că Timișoara nu a primit niciun leu din Fondul de rezervă al Guvernului
Dominic Fritz e primarul Capitalei FOTO Facebook Dominic Fritz

Primarul din Timișoara, Dominic Fritz, a acuzat Guvernul Cîţu de "răzbunare politică", după ce a fost alocat din Fondul de Rezervă un miliard de lei altor localităţi din ţară, iar Timişoara şi alte comune din judeţ, conduse de primari ai USR PLUS nu au primit niciun leu.

"Nevoia urgentă a momentului, pentru Timişoara, este susţinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării oraşului. Cvadruplarea preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local şi nici de abonaţii Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, şcolile şi gospodăriile Timişoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să îşi asume o parte a poverii", arată Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

Edilul subliniază că Timişoara contribuie substanţial la bugetul de stat al României, dar nu primeşte bani pe măsura contribuţiei, nu doar acum, ci de 30 de ani.

"Adevărul este că Timişoara este ce este prin forţe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timişorenilor şi investitorilor care au văzut potenţialul oraşului. (...). Din un miliard de lei pentru municipiile, oraşele şi comunele României, Timişoara nu a primit niciun leu. La fel ca şi celelalte localităţi din Timiş conduse de primari USR PLUS, Dumbrăviţa, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt 'cadouri guvernamentale', ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităţilor noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat. Medgidia, oraş din judeţul Constanţa pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timişoarei şi a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timişoara, nimic. Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timişorenii pentru ce se întâmplă la Bucureşti? Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timişoara merită susţinută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timişoarei", a mai afirmat edilul Dominic Fritz.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News