Primarul Timisoarei face acuzatii grele la adresa sefilor SC Piete SA: Au disparut echipamente de peste 200.000 de lei

Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 15:583046 citiri
Primarul Timisoarei face acuzatii grele la adresa sefilor SC Piete SA: Au disparut echipamente de peste 200.000 de lei
Primarul Timisoarei spune ca situatia companiei este dezastruoasa. Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, ca situatia de la SC Piete SA, din subordinea municipalitatii, este dezastruoasa, echipamente de peste 200.000 de lei "au disparut", iar actualul director, Ionut Nasleu, este un personaj "foarte departe de valorile europene ale unui oras ca Timisoara" si trebuie sa paraseasca functia.

Saptamana viitoare se va organiza o adunare generala a actionarilor, pe aceasta speta.

"Noi (el si USR PLUS, n.red.) credem ca Ionut Nasleu nu are ce cauta la directiunea Piete SA. Vorbim despre lucruri destul de serioase, dincolo de incendiul de saptamana trecuta, au disparut echipamente de peste 200.000 de lei. A preluat aceasta companie pe profit si in nici doi ani a dus-o in pragul unui dezastru financiar. Acesta nu a inceput doar cu pandemia, ci cu mult timp inainte, din 2019. Pe scurt, este un dezastru la Piete", a afirmat Dominic Fritz, intr-o conferinta de presa.

Ataca si la Nicolae Robu

Edilul a adaugat ca atat primaria cat si "prietenul personal" al sefului de la Piete SA, fostul edil Nicolae Robu, nu au facut nimic in ultimii ani pentru modernizarea pietelor din oras.

"Sunt constient ca primaria si prietenul personal al lui Ionul Nasleu, domnul Robu, nu au facut investitii in piete, nu a existat vreo strategie despre pietele Timisoarei, despre ce ar trebuie sa fie o piata intr-un oras modern, ca Timisoara. Acum, nimeni nu este surprins ca aceste strategii nu pot sa vina de la un personaj ca Ionut Nasleu, care este un personaj foarte departe de valorile europene ale unui oras ca Timisoara. Eu, ca si colegii mei USR PLUS din Consiliul Local, cred ca domnul Nasleu nu are ce cauta acolo", a detaliat primarul Dominic Fritz.

In noaptea de vineri spre sambata, un incendiu care a pornit de la suprasolicitarea instalatiei electrice, prin folosirea de aparate de incalzit, a mistuit hala de flori a Pietei "Timisoara 700" din zona ultracentrala a orasului.

Mai puteti citi

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News