Dominic Fritz: Salariile in sectorul public sunt prea mari pentru unii care freaca menta si prea mici pentru cei care au chef de munca

Marti, 09 Februarie 2021, ora 17:37 6310 citiri
Dominic Fritz, primarul Timisoarei

Dominic Fritz, primarul municipiului Timisoara sustine ca in sectorul public se manifesta un paradox al salarizarii.

Fritz afirma ca lefurile sunt prea mici pentru cei cu chef de munca si prea mari pentru cei care sunt deja in sistem de mai multi ani si "freaca menta".

Primarul a declarat ca, in timpul selectiei de dosare pentru postul de city manager, multi dintre candidati s-au retras din cursa imediat ce au aflat cat este salariul, aproximativ 10.000 lei net.

Dominic Fritz explica de ce Timisul ramane singurul judet "pe rosu" la incidenta de COVID: "Este o problema ca in alte parti ale tarii ne mintim singuri"

"Pentru multi, salariul a fost chiar la o limita pentru manageri care vin din privat. 17.000 de lei brut nu e o suma foarte impresionanta, iar daca vorbim de pozitii de directori, unde scade suma si mai mult, pentru unii care lucreaza in privat nu mai devine fezabil. E o provocare serioasa, dar inclusiv in cazul celor care lucreaza cu mine e aproape voluntariat comparat cu unde lucrau inainte.

Nicolae Robu ii face bilantul lui Dominic Fritz, dupa trei luni de mandat: "Tot ce spune despre greaua mostenire este minciuna ordinara"

Unii si-au si retras candidatura, cand au aflat salariul. Cred ca avem paradoxul in Romania ca salariile in sectorul public sunt prea mici si prea mari. Sunt prea mici pentru cei care au chef de munca si sunt prea mari pentru unii care sunt deja in sistem si care freaca menta", a declarat primarul Dominic Fritz.

De altfel si gasirea unui echilibru in privinta raportului venituri-munca este o prioritate pentru primarul Fritz, sustine el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii