Dominic Fritz, despre conflictul intern din USR: „Mi-aș fi dorit ca Cioloș să lupte pentru viziunea lui; Drulă va da o direcţie strategică partidului”

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 13:45
2195 citiri
Dominic Fritz, despre conflictul intern din USR: „Mi-aș fi dorit ca Cioloș să lupte pentru viziunea lui; Drulă va da o direcţie strategică partidului”
Primarul Timișoarei Dominic Fritz FOTO Facebook / Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat într-un interviu pentru News.ro că îl susține pe Cătălin Drulă pentru preluarea pe deplin a șefiei USR și că regretă că Dacian Cioloș nu a luptat până la capăt pentru viziunea lui.

Întrebat dacă are de gând să candideze pentru șefia USR, Dominic Fritza a respins ideea și a subliniat în schimb că-l susține pe Cătălin Drulă.

„Nu. Eu sper că preşedintele interimar Cătălin Drulă va candida ca preşedinte deplin. Îl susţin pentru această funcţie. În acelaşi timp, cred că cei care au câştigat alegeri, care au arătat că pot aduna o majoritate în comunităţile lor, trebuie să aibă un cuvânt greu de spus în partid, pentru că noi, primarii, suntem conectaţi zi de zi la nevoile reale ale oamenilor.

Mai departe, Frintz a explicat că nu există vreo ură între USR și PLUS după fuziune și că aprecizaă toți membrii, indiferent de tabăra din care fac parte. Mai mult, edilul Timișoarei exclude faptul că toate deciziile din Biroul Național erau luate cu 14 la 11, făcând referire la faptul că 14 erau din USR iar 11 din vechiul PLUS.

„În momentul alegerilor, când Dacian Cioloş şi Dan Barna erau rivali, a fost o dinamică în care s-a polarizat foarte mult oferta electorală internă, dar a fost o chestie de moment. Eu nu cred că USR şi PLUS sunt condamnate să fie două tabere monolitice într-un singur partid. Dimpotrivă, cred că noi am învăţat foarte bine lecţia din alte partide, unde au fost tot felul de scindări şi fuziuni. Liberalii sunt şi acum marcaţi de lupta internă dintre PNL şi PDL. Eu cunosc foarte mulţi colegi în partid care lucrează la noi punţi. Spre exemplu, ce face Vlad Voiculescu la Bucureşti. La fel, Cătălin Drulă – va fi un preşedinte care vrea să includă. Să nu uităm totuşi că marea majoritate a deciziilor din BN au fost luate consensual. S-a negociat. E un mit că toate deciziile au fost luate cu 14 la 11”, a mai relatat Fritz.

Întrebat despre afirmațiile lui Dacian Cioloș cum că s-a lovit mereu de majoritatea 14 - 11 din BN, Fritz a declarat că fostul lider al partidului trebuia să se lupte în continuare.

„Mi-aş fi dorit ca Dacian Cioloş să lupte în continuare pentru viziunea lui, să integreze filialele, să negocieze în BN. Eu nu am înţeles de ce nu a prezentat în filiale propunerile pe care le-a făcut, să le discute acolo. Tocmai acest proces e foarte important pentru orice partid. Mi-aş fi dorit să nu-şi dea demisia după patru luni (n.red.:Dacian Cioloș)”, a mai relatat primarul.

La final, Dominic Fritz a spus că este convins de faptul că Drulă va fi un președinte bun al USR și că acesta va da o direcție strategică partidului.

„Cunoaşte foarte bine USR, e un politician foarte respectat şi în interiorul partidului, şi în exterior. A fost cel popular ministru, a arătat ce poate să livreze, e un om integru. Românii ştiu că nu face şmenuri cu tot felul de mafii. Drulă va da o direcţie strategică partidului, va lucra la coeziune mai mare. Însă, în primul rând, va spune care e diferenţa între PNL, PSD, AUR, pe de o parte, şi USR de cealaltă parte. Diferenţa e că USR are soluţii reale la probleme reale. PSD şi PNL fac o politică clientelară, iar AUR face circ şi populism”, a conchis Fritz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
#dominic fritz, #primarul timisoarei, #primar usr, #Dacian Ciolos, #catalin drula usr , #stiri Dominic Fritz