Dominic Fritz a fost sunat de presedinta Comisiei Europene: "Am invitat-o sa cunoasca Timisoara. A acceptat imediat"

Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 22:09
7889 citiri
Dominic Fritz a fost sunat de presedinta Comisiei Europene: "Am invitat-o sa cunoasca Timisoara. A acceptat imediat"
Dominic Fritz si Ursula von der Leyen

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, spune ca a avut joi, 7 ianaurie 2021, o discutie telefonica cu Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene.

Fritz spune ca i-a povestit sefei CE despre Timisoara si a invitat-o sa viziteze orasul din Romania.

"M-a felicitat pentru functia de primar, iar eu i-am povestit despre Timisoara, cum m-a cucerit acest oras vechi si multicultural si de ce a meritat sa i se acorde titlul de Capitala Culturala a Europei. Am invitat-o sa cunoasca Timisoara in 2023 si se pare ca am fost foarte convingator. A acceptat imediat si bucuroasa invitatia. Nu am ocolit dificultatile pe care le intampinam in acest proiect si m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 sa fie unul de stralucire pentru oras si pentru Romania. O sa prezint la sfarsitul lunii o propunere pentru cum sa iesim din amorteala actuala", a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul afirma ca prima intrebare a Ursulei von der Leyen a fost despre procesul de vaccinare din Romanie.

"I-am povestit despre proiectul Oxigen si despre solutiile pe care le-am gasit impreuna cu corpul medical, societatea civila si mediul privat pentru a asigura un cat mai bun tratament celor care sufera de COVID-19. Si am aflat ca Uniunea Europeana lucreaza sa ne trimita cat de multe vaccinuri avem nevoie, doar sa avem noi capacitatea administrativa pentru a vaccina si oameni determinati sa-si reia viata, in conditii de normalitate", a completat Fritz.

Acesta mai sustine ca a gasit in aceasta conversatie interes si deschidere pentru Timisoara: "Avem un partener direct si solid in doamna von der Leyen si in Comisia Europeana".

Dominic Fritz isi intareste echipa. Primarul Timisoarei propune alegerea celui de-al doilea viceprimar al orasului

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a jucat miercuri într-un meci în scopuri caritabile, alături de foste glorii ale fotbalului francez şi mondial, reuşind să transforme o lovitură de...
#fritz, #discutie, #telefon, #presedinte, #comisia, #europeana, #ursula , #stiri Dominic Fritz
Comentarii