Maia Sandu anunță zi de doliu național în memoria victimelor de la Bucea. ”Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanităţii”

Duminica, 03 Aprilie 2022, ora 18:52 3022 citiri
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova FOTO: Facebook/ Maia Sandu

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a declarat "şocată" duminică, 3 aprilie, de "masacrul" din oraşul ucrainean Bucea, în apropiere de Kiev, şi a anunţat o zi de doliu naţional în memoria victimelor de până acum ale războiului dus de Rusia în Ucraina.

"Suntem şocaţi, alături de o lume întreagă, de masacrul din oraşul Bucea", din apropiere Kiev, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanităţii, la fel cum condamnă acest război ilegal şi neprovocat, declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei”, a adăugat ea.

Preşedinta Republicii Moldova a mai anunţat că luni va fi "zi de doliu naţional în memoria tuturor vieţilor nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina".

Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună la Bucea, oraş din regiunea Kiev unde forţele ucrainene au preluat din nou controlul în această săptămână.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News