Decan la Științe Politice, după o analiză atentă a doctoratul lui Bode. „Nu ar obține nota de trecere la un examen de anul I”

Duminica, 13 Noiembrie 2022, ora 18:51
10268 citiri
Decan la Științe Politice, după o analiză atentă a doctoratul lui Bode. „Nu ar obține nota de trecere la un examen de anul I”
Lucian Bode, ministru de Interne FOTO Facebook/ Lucian Bode

Decanul Facultății de Științe politice, Cristian Preda, a transmis duminică, 13 noiembrie, într-o postare pe Facebook, că a analizat în weekend teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode.

Profesorul spune că paginile prezentate de bode nu întrunesc condițiile pentru o teză de doctorat și că, în opinia sa, nu ar îngădui nici măcar trecerea unui examen în anul I de facultate.

„Mi-am petrecut weekendul analizând teza lui Lucian Bode.

Am încheiat evaluarea.

Ea va fi publicată în curând pe site-ul „Revistei 22”.

Reproduc deocamdată doar concluzia: „Cele 220 de pagini prezentate de Lucian Bode în vederea obținerii titlului de doctor nu întrunesc condițiile cerute în asemenea cazuri. Ele vădesc un nivel de abilități intelectuale care nu ar îngădui, în opinia mea, nici măcar obținerea unei note de trecere la un examen de anul I într-o facultate de științe politice sau de relații internaționale””, a transmis Cristian Preda.

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a descoperit o eroare flagrantă în teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, care, vorbind despre accidentul nuclear din Japonia, din 2011, a scris ”Fukuyama” în loc de ”Fukushima”.

Fukuyama este un om de știință, însă Lucian Bode vorbea în teza de doctorat despre dezastrul de la Fukushima. Emilia Șercan arată că o astfel de eroare nu ar trebui să existe într-o teză de doctorat și că nu a fost sesizată nici de membrii USR care au transcris lucrarea, dar nici de Comisia de Etică a UBB care a analizat seizarea USR.

”Descrierea pentru poza de mai jos ar putea fi: Pățăști când dormi cu Fukuyama sub cap inclusiv pe bancheta din spate.

Printscreen-ul de mai jos este de la pagina 101 din teza rafinatului om de știință dr. Lucian Bode.

Este o evidentă eroare. În loc de Fukuyama - om de știință (nu chiar de calibrul lui dr. Bode), politolog, economist și specialist în relații internaționale - trebuia să fie Fukushima, centrala nucleară din Japonia unde s-a produs un dezastru nuclear după un cutremur devastator din 2011.

O astfel de eroare nu ar fi trebuit să existe într-o teză de doctorat susținută în 2018, deci la șase ani după debutul scandalurilor despre plagiat și impostură.

O astfel de eroare nu ar fi trebuit să existe dacă conducătorul de doctorat își făcea treaba, dacă comisia de îndrumare își făcea treaba, dacă cei trei referenți care au validat acordarea tezei de doctorat își făceau treaba și dacă comisia CNATDCU care a confirmat acordarea titlului își făcea treaba.

Eroarea nu a fost sesizată nici de cei din USR care au transcris recent teza lui dr. Bode la Biblioteca Națională, dar nici de Comisia de Etică a UBB care a analizat seizarea USR.

Am sesizat-o eu, citind și analizând cătinel, ca de obicei”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#doctorat lucian bode, #doctorat, #plagiat, #teza de doctorat, #Cristian Preda , #stiri Cristian Preda