Cum vor afecta sezonul de schi plângerile penale făcute la DNA în legătură pârtiile din Sinaia. Primar: ”Un neica nimeni nu hotărăște ce se poate face”

Duminica, 30 Octombrie 2022, ora 23:15
3795 citiri
Cum vor afecta sezonul de schi plângerile penale făcute la DNA în legătură pârtiile din Sinaia. Primar: ”Un neica nimeni nu hotărăște ce se poate face”
Noul telescaun din Valea Dorului, reclamat la DNA de o organizație de mediu FOTO Gondola Sinaia

Reprezentanții organizației Agent Green au anunțat că au depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție pe numele primarului din Sinaia, Vlad Oprea.

Alături de acesta au fost reclamați și șefi de la Mediu, dar și reprezentanți ai Parcului Natural Bucegi. ONG-ul acuză construirea ilegală a noului teleschi care deservește pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului.

Reprezentanții administrației locale susțin că au ”toate aprobările din lume”, iar acuzațiile au fost catalogate drept ”prostiile” unui ”neica nimeni”.

ONG-ul Agent Green a anunțat în data de 26 octombrie 2022, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a organizației că a depus la DNA plângerea penală în care sunt reclamate ilegalități privind construirea noii instalații de transport pe cablu (teleschi) pe domeniul schiabil din Sinaia.

În plus, organizația acuză că mai multe pârtii de schi și drumuri au fost construite ”fără existența unor acte de reglementare”. Sunt vizați de reclamație, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, dar și șefi ai Agenției de Mediu și ai Gărzii de Mediu din Prahova.

Plângerile penale la DNA au fost făcute după o anchetă a reprezentanților organizației Agent Green în zona pârtiilor de mare altitudine din Sinaia. Aceștia acuză autoritățile locale că au intrat cu utilaje grele în Parcul Natural Bucegi.

Scandalul fără precedent a stârnit un val de reacții, turiștii întrebându-se dacă apropiatul sezon de schi va fi afectat cumva de ancheta procurorilor anticorupție și dacă instalațiile pe cablu de la Cota 2000 din Sinaia vor mai funcționa de acum încolo.

În replică, primarul stațiunii Sinaia susține că acuzațiile sunt ”niște prostii”, ”niște minciuni care nu stau deloc în picioare”, iar plângerile penale nu vor afecta deloc activitatea pe domeniul schiabil de la Cota 2000.

Plângere pentru denunț calomnios

”Poate să ne facă zece plângeri. Acestea nu împiedică deschiderea domeniului schiabil. Noul teleschi are toate aprobările din lume, are luate avize, autorizații, studii științifice, a aprobat consiliul științific al Parcului Natural Bucegi. Nu se poate ca un neica nimeni, un ONG oarecare să hotărască ce se poate face peste oameni de știință. Este o prostie. Sunt unii care vor să iasă cu asta în evidență. Avem toate avizele, s-a respectat toată procedura de mediu”, a declarat, pentru Ziare.com, Vlad Oprea, primarul stațiunii Sinaia.

Edilul susține că telescaunul incriminat, care face legătura între pârtiile din Valea Dorului (Valea Dorului 1 și 2, Valea Soarelui 1 și 2 și Variantă), este gata, iar acum se află în probe, urmând să fie funcțional pentru public începând cu 1 decembrie.

Vlad Oprea a precizat că urmează să facă plângere la rândul lui pentru denunț calomnios.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#DNA, #telescaun, #teleschi, #instalatie cablu, #partie schi, #Sinaia, #Vlad Oprea primar Sinaia, #agent green , #partie schi