Marile poduri care vor rezolva ambuteiajele din Sinaia, Bușteni și Azuga. Detaliile proiectelor care ar urma să fie terminate în doi ani

Miercuri, 03 August 2022, ora 21:50
10496 citiri
Marile poduri care vor rezolva ambuteiajele din Sinaia, Bușteni și Azuga. Detaliile proiectelor care ar urma să fie terminate în doi ani
Trei pasaje rutiere urmează să fie construite pentru a fluidiza traficul pe DN1 FOTO ziare.com

CNAIR a semnat protocoale de colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru construcţia a trei pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia şi Azuga, a anunțat marți, 2 august 2022, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Aceste pasaje, aşteptate atât de oamenii din zonă, cât şi de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul Bucureşti - Sinaia. Pasajele rutiere vor fi situate la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord) şi la intersecţia DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga)", a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:

Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)

Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord)

Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

Ministrul Transporturilor a precizat că finanţarea lucrărilor este asigurată prin fonduri europene din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Unde vor fi amplasate pasarelele și cât vor costa

Pasaj rutier intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud) este o investiție care va costa 53.490.000 lei, va avea o lungime de 438 m și va fi finalizat în 26 de luni, conform proiectului. Pentru realizarea podului de la Sinaia se propune reamenajarea intersecției existente între DN1 cu Bulevardul Republicii, prin realizarea unui pasaj al cărui traseu în plan orizontal ”urmarește ampriza DN 1 până în dreptul intersecției cu Bulevardul Republicii, supratraversează intersecția, după care se înscrie în ampriza Bulevardului Republicii.

Rampa de acces a pasajului pornește din banda a doua a DN 1 (sens de deplasare București – Brașov), punctul de pornire fiind înainte cu circa 30 m de pasarela pietonală existentă ce supratraversează DN1”, conform proiectului. În plus, va fi necesară reconfigurarea Drumului Naţional 1, pe toată lungimea pasajului rutier suprateran, și translatarea zidului de sprijin existent, fără afectarea pasarelei pietonale existente.

Cel de-al doilea pasaj va fi amplasat tot în Sinaia, la intersecția DN 1 cu bulevardul Ferdinand, valoarea investiției fiind de 56 574.000 lei și este estimat să fie finalizat în 28 de luni, conform proiectului.

În ceea ce privește construirea pasajului de la Azuga, situația pare ceva mai complicată, fiind nevoie de o serie de exproprieri deja aprobate. Pe traseul viitorului pasaj suprateran din Azuga se află un parc, un teren care aparține liceului din stațiune și baza sportivă, dar și o parcelă care aparține Parohiei Sfânta Treime Azuga. Podul de la Azuga va fi construit la intersecția DN 1 cu strada Prahovei.

Pasajul începe de la sensul giratoriu de pe str. Prahovei (în apropierea gării Azuga) subtraverseaza DN 1 și se continuă pe strada Independenței (DC 129) până în zona Primăriei Azuga.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#DN1, #pasaj, #pod, #Sinaia, #Azuga, #grindeanu , #drumuri
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5