Ministrul care l-a sfidat pe Medvedev, "epurat" din toate functiile

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 17:14
930 citiri
Ministrul care l-a sfidat pe Medvedev, "epurat" din toate functiile

Fostul ministru de Finante al Rusiei, Alexei Kudrin, a fost schimbat din toate functiile pe care le mai detinea in statul rus si in organismele de reprezentare internationala.

"Alexei Kudrin va parasi Consiliul Pietelor Financiare, Consiliul National Bancar, ca si alte structuri, incluzand structuri internationale, unde reprezenta interesele rusesti", a spus consilierul prezidential Arkadi Dvorovici, potrivit Ria Novosti.

El a mai adaugat ca aceste pozitii vor fi ocupate de mai multi oficiali guvernamentali aflati acum in functie.

Kudrin, demis in 26 septembrie dupa un conflict cu presedintele Medvedev, a fost eliberat si din comisiile guvernului pe proiecte bugetare, dezvoltare regionala, tehnologii si inovatii sau cea privind complexul militar-industrial.

Fostul ministru de Finante si vicepremier declarase, pe 25 septembrie, ca nu vrea sa faca parte dintr-un guvern condus de actualul presedinte, Dmitri Medvedev, care va face o rocada extrem de probabila cu actualul premier, Vladimir Putin. Motivul pe care l-a invocat a fost acela ca nu e de acord cu cheltuielile uriase propuse de acesta in domeniul apararii.

A doua zi, in direct la televizor, Medvedev i-a cerut demisia lui Kudrin. Acesta a mai incercat un gest de sfidare si a spus ca o va face doar dupa ce se consulta si cu Putin, insa a parasit guvernul dupa nici jumatate de zi.

Kudrin, ministru de Finante din 2000, este una dintre cele mai apreciate figuri din Rusia, pentru modul in care a gestionat banii Guvernului si a incurajat investitiile. Poate cea mai importanta masura pe care a luat-o a fost constituirea unui fond de rezerva, pe vremea cand Rusia avea venituri uriase din petrol si gaze.

In ciuda criticilor si a dorintelor unor lideri ai partidului de guvernamant, Rusia Unite, de a le folosi pentru cheltuieli sociale, Kudrin a rezistat. Decizia lui s-a dovedit a fi una excelenta, pentru ca acestia bani au salvat Rusia de la prabusire, in timpul crizei financiare.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Alexei Kudrin schmbare functii, #ministru sfidat Medvedev , #presedinte Rusia