Medvedev: Sunt pregatit sa mor pentru idealurile mele

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 10:46
1602 citiri
Medvedev: Sunt pregatit sa mor pentru idealurile mele

Dmitri Medvedev, presedintele Rusiei, a raspuns miercuri unei intrebari a unui student care il compara cu dictatori morti, sustinand ca este pregatit sa moara pentru idealurile sale.

Presedinele rus s-a intalnit cu studentii la jurnalism, iar unul dintre ei l-a intrebat care va fi strategia sa, in cazul in care se va confrunta cu o revolutie impotriva sa

"Sunteti pregatit sa faceti fata unui proces popular? Realizati ca puteti fi condamnat la moarte? Veti accepta asta cu demnitate si curaj, ca Saddam Hussein, sau veti emigra in Coreea de Nord, tara prietena?", a intrebat studentul, Vladimir Kulikov pe numele sau, potrivit Ria Novosti.

Medvedev a inceput sa rada la intrebarea studentului, spunandu-i acestuia ca probabil a pus "cea mai curajoasa intrebare" din viata sa si a adaugat ca raspunde cu sinceritate.

"Orice persoana aleasa in functia de presedinte trebuie sa fie pregatita pentru orice, iar eu sunt pregatit pentru orice. (...) Bineinteles ca sunt pregatit sa mor pentru idealurile mele", a spus Medvedev.

Fost aliat al lui Putin: In Rusia ar putea izbucni o revolutie

Presedintele Rusiei a spus insa ca nu vede in tara premisele unei revolutii, in ciuda protestelor din ultima perioada.

"Nu vreau ca evenimentele din tara noastra sa ajunga la un scenariu revolutionar sau extrem si nici nu vad premisele pentru aceasta situatie", a spus Medvedev.

Alegerile legislative din 4 decembrie au fost castigate de partidul lui Vladimir Putin, care este la cel mai scazut nivel de incredere din istorie, de sub 50%.

Lider al Opozitiei din Rusia, retinut la un protest anti-Putin

Zeci de mii de oameni au iesit atunci in strada pentru a protesta fata de rezultatul alegerilor, iar Opozitia a acuzat fraude.

Oamenii sunt nemultumiti si de iminenta intoarcere in functia de presedinte a lui Vladimir Putin, conform unei intelegeri politice realizate cu Dmitri Medvedev, care va prelua functia acestuia, de premier, dupa alegeri, in cazul in care Putin se reintoarce in fruntea statului.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Dmitri Medvedev, #Medvedev mor ideal, #Medvedev idealuri , #presedinte Rusia