Medvedev pregateste armata pentru a contracara scutul antiracheta

Marti, 20 Martie 2012, ora 16:20
3748 citiri
Medvedev pregateste armata pentru a contracara scutul antiracheta
Foto: The Telegraph

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, inca in exercitiu pana la preluarea mandatului de catre Vladimir Putin, a spus ca tara sa e pregatita pentru un "raspuns" fata de scutul antiracheta al NATO, care se construieste in Europa si ale carui prime interceptoare vor fi instalate in Romania.

"N-am inchis usa (negocierilor -n.red.) si tinem conferinte si discutii despre asta cu partenerii nostri. Dar trebuie sa fim pregatiti pana in 2017-2018 pentru un raspuns", a declarat Medvedev in fata oficialilor Ministerului Apararii, potrivit Ria Novosti.

Ministrul Apararii, Anatoli Serdiukov, a fost si mai clar si a explicat faptul ca deja institutia pe care o conduce face planuri pentru un raspuns militar la dezvoltarea scutului antiracheta, asa cum a dat instructiuni acelasi Medvedev, in luna noiembrie.

Proiectul scutului antiracheta pe care il va construi NATO e destinat interceptarii unor eventuale rachete trimise de asa-numite "state-bandit", tari agresive care nu respecta regulile internationale.

Asa cum au precizat de fiecare data liderii NATO, acest scut nu e pe masura arsenalului de rachete pe care il detine Rusia, adica mai multe mii. In plus, scutul ar putea lovi doar rachetele cu raza medie de actiune, nu si pe cele intercontinentale, din care, de asemenea, Rusia detine aproape 3.000.

Chiar si asa, Rusia considera scutul o amenintare la adresa securitatii sale.

Prima faza a scutului antiracheta al NATO e scutul american antiracheta, ale carui circa 20 de interceptoare vor fi puse in Romania, in interiorul bazei de la Deveselu. Radarul acestui sistem ar putea fi montat in Bulgaria sau in Turcia.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Medvedev Rusia scut antiracheta, #Medvedev pregatire riposta scut , #presedinte Rusia