Medvedev: Nu ne sperie sanctiunile, Rusia este o tara puternica

Marti, 12 August 2014, ora 23:12
3875 citiri
Medvedev: Nu ne sperie sanctiunile, Rusia este o tara puternica
Foto: RIA Novosti

Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a spus, marti, ca sanctiunile economice primite de Rusia nu inspaimanta si orice incercare de presiune asupra tarii nu va functiona.

"Sanctiunile nu ne sperie si intelegem acest lucru foarte bine. Tara noastra este puternica. Si indiferent cine incearca sa puna presiune pe noi, vom trai in continuare in tara noastra iubita, o vom dezvolta, vom investi bani si ne vom construi propriul stat", a afirmat Medvedev, citat de RIA Novosti.

Rusia s-a hotarat: Interzice total importurile de alimente din tarile care au pus umarul la sanctiuni

"Incercarile de a pune presiune pe tara noastra nu au functionat niciodata, si intelegeti acest lucru foarte bine. Si nu vor functiona nici acum", a mai spus premierul rus, la o intalnire cu o organizatie de tineri.

Statele Unite, Uniunea Europeana si aliatii lor au impus serii de sanctiuni ce vizeaza companiile din Rusia si mai multe persoane, inca de la anexarea Crimeii, in luna martie. Recent, in luna iulie, SUA si UE au introdus sanctiuni sectoriale care vizeaza sistemele de aparare, energie si bancar ale Rusiei.

Compania americana care ignora sanctiunile fata de Rusia: Putin lauda initiativa

Oficial rus: Europa de Est risca distrugerea totala. Nimic nu va mai ramane acolo

In schimb, Dmitri Medvedev a semnat, joi, un decret prin care este impusa o interdictie totala asupra importurilor de carne de vita, carne de porc, carne de pui, peste, branza, lapte, fructe si legume din Australia, Canada, Uniunea Europeana, Statele Unite si Norvegia. Masura a intrat in vigoare incepand de joi si va fi valabila un an.

Masurile anuntate joi reprezinta raspunsul la sanctiunile aplicate de Occident, care au fost numite de premierul de la Moscova drept "un drum spre nicaieri". "Dar situatia este de asa natura incat suntem nevoiti sa ripostam", a punctat oficialul.

F.N.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dmitri Medvedev sanctiuni Rusia, #UE SUA sanctiuni Rusia , #premier Rusia