Medvedev ar putea ramane cu buza umflata, daca Putin iese presedinte

Joi, 02 Februarie 2012, ora 09:42
2593 citiri
Medvedev ar putea ramane cu buza umflata, daca Putin iese presedinte
Foto: RIA Novosti

Desi toata lumea se asteapta la o rocada Medvedev-Putin, dupa alegerile prezidentiale din Rusia, actualul presedinte urmand sa devina premier, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa.

Economistii au estimat pretul instabilitatii din Rusia, ilustrate de protestele masive din ultimul timp la 75,9 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca nota de plata pentru viitoarea guvernare la la Moscova va fi foarte grea, scrie Nazavisimaia Gazeta. Asta inseamna ca Putin va avea nevoie de o mana de fier care sa tina in frau finantele tarii.

Daca situatia economica a tarii se va agrava, Dmitri Medvedev ar putea fi inlocuit, la sefia Guvernului, de catre fostul ministru de Finante, Aleksei Kudrin, apropiat al lui Putin.

Scenariul a fost conturat de Institutul dezvoltarii contemporane, al carui consiliu este condus chiar de Dmitri Medvedev.

Medvedev: Sunt pregatit sa mor pentru idealurile mele

Momentul de cotitura in evaluarea riscurilor a fost nu in decembrie, cand s-au declansat protestele, ci pe data de 24 decembrie, cand s-a anuntat rocada in tendemul Putin-Medvedev, iar economia s-a aratat sensibila la factorul politic, scrie Nezavisimaia Gazeta.

In plus, o recenta declaratie de-a fostului ministru de Finante alimenteaza zvonurile legate de faptul ca Dmitri Medvedev ar putea ramane cu buza umflata dupa alegerile din martie.

Potrivit Moscow Times, Kudrin a declarat ca nu crede ca Putin si Medvedev au stabilit inca din urma cu patru ani sa faca schimb de roluri.

In cadrul unui interviu acordat unui post rusesc de televiziune, Kurdin il critica pe Medvedev, afirmand ca "perspectiva de a ajunge premier ii afecteaza munca de presedinte, deciziile luate nefiind intotdeauna cele mai bune".

In plus, faptul ca fostul ministru de Finante s-a oferit sa medieze discutiile dintre Vladimir Putin si Opozitie, dupa protestele din strada, arata ca acesta este pregatit sa-si asume si un rol politic sporit.

Kudrin, care a fost eliminat din Guvern dupa ce l-a criticat pe Medvedev, a subliniat ca a refuzat postul de guvernator al Bancii Centrale din Rusia. "Sunt gata sa-mi asum un rol mai important", a spus el, in cadrul interviului acordat zilele trecute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri prezidentiale Rusia, #Kudrin premier, #Medvedev premier Rusia , #Vladimir Putin