Fostul primar al Moscovei: Medvedev se comporta ca un dictator

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 10:00
1180 citiri
Fostul primar al Moscovei: Medvedev se comporta ca un dictator
Foto: The Telegraph

Fostul primar al Moscovei, Yuri Luzkov, l-a acuzat pe presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, ca se comporta "precum un dictator".

Intr-un interviu acordat pentru BBC, Luzkov critica pregatirile pentru alegerile parlamentare din decembrie, fiind de parere ca acestea for fi fraudate.

Potrivit lui Luzkov, guvernatorii regionali vor fi pusi sub presiune pentru a genera rezultate bune pentru partidul de guvenamant, Rusia Unita. El crede ca partidul, al carui membru important a fost, nu va putea castiga alegerile fara o frauda majora: "Nu exista competitie, nu exista alte variante din care sa poti alege. Din pacate, stim deja rezultatul si stim cine va guverna Rusia anul viitor".

Yuri Luzkov, in varsta de 75 de ani, crede ca premierul Vladimir Putin este o figura "mai democratica" decat presedintele Medvedev: "In ciuda faptului ca Putin este vazut in general, in Occident, ca fiind mai putin democratic decat Medvedev, de fapt Putin este mai tolerant fata de orice fel de neintelegere. Medvedev are tendinta de a suprima orice dizident".

Medvevev conduce Rusia din 2008, in timp ce Putin este premierul tarii. Toata lumea se asteapta, insa, ca in urma urmatoarelor alegeri prezidentiale, din martie 2012, cei doi sa faca din nou schimb de posturi. Luzkov nu crede ca "Medvedev va fi la fel de ineficient ca premier al Rusiei, asa cum a fost ca presedinte".

Fostul primar a fost unul dintre cei mai influenti politiceni ai Rusiei, ocupand postul de primar al Moscovei din 1992 pana in 2010. El a fost concediat de Medvedev, pe 28 septembrie 2010, dupa ce l-a insultat pe presedintele tarii. Imediat dupa concediere, autoritatile ruse i-au acuzat, pe el si pe sotia sa, de coruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#yuri luzkov primar moscova, #yuri luzkov medvedev dictator, #presedinte Rusia Dmitri Medvedev , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ba nu, să umble cu mănuşi, că poate rămâne şi el ca tractoristu'