Dmitri Medvedev amenință că bombardarea Kievului a fost „doar primul episod”. De ce vor rușii să se răzbune

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 16:32
10132 citiri
Dmitri Medvedev amenință că bombardarea Kievului a fost „doar primul episod”. De ce vor rușii să se răzbune
Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev FOTO Facebook/ Dmitri Medvedev

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris luni, 10 octombrie, un mesaj pe Telegram, în care susține că bombardamentele rusești asupra orașelor ucrainene reprezintă „doar primul episod”.

Actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse spune că e necesară înlăturarea regimului de la Kiev, potrivit digi24.ro.

„Statul ucrainean, în actuala configurație, cu regimul politic nazist, va reprezenta o amenințare directă și evidentă pentru Rusia. Din acest motiv, dincolo de apărarea oamenilor noștri și a granițelor țării noastre, obiectivele acțiunilor noastre viitoare, din punctul meu de vedere, trebuie să fie demontarea completă a regimului politic al Ucrainei”, a scris Medvedev, potrivit presei din Rusia.

Despre atacurile rusești asupra Ucrainei, Medvedev a scris că sunt „primul episod”. „Vor mai urma și altele”, spune fostul președinte rus.

Mai multe explozii au zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev.

Preşedintele rus Vladimir Putin confirmă atacurile masive ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei şi promite un răspuns dur în cazul unor atacuri ucrainene împotriva Rusiei.

Atacuri ruse la Liov, luni, au antrenat întreruperi ale furnizării de curent electric şi de apă caldă, anunţă primarul oraşului, Andrii Sadovii, relatează AFP.”O parte a oraşului nu mai are curent acum”, iar ”din cauza întreruperilor curentului (...) nu mai este apă caldă, pentru moment”, a anunţat într-po postare pe Facebook Andrii Sadovii, în urma acestor atacuri. Guvernatorul regiunii Liov, Maxim Koziţkii, a denunţat atacuri ”asupra infrastructurii energetice” a regiunii.

Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii, relatează AFP.”Atacuri asupra infrastructurilor energetice din regiunea Liov au fost înregistrate”, anunţă el într-o postare pe Telegram.Koziţkii îndeamnă locuitorii, în această postare, ”să rămână la adăpost” şi avertizează că există ”ameninţarea unor atacuri noi”.Știrea inițială. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a emis o declaraţie prin intermediul contului său oficial de Telegram imediat după ora locală 8.30, afirmând: „Mai multe explozii în districtul Shevchenkiv - în centrul capitalei”.

Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Chişinăul a avertizat, luni, că Rusia pune la cale în perioada următoare mai multe acţiuni de provocare şi destabilizare în regiunea transnistreană şi în Zona de Securitate, după...
Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: "Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti"
Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: "Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti"
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, la evenimentul "Viitorul Moldovei în UE'' organizat la Chişinău de Alianţa Dreapta Unită, că "de când a apărut...
#Dmitri Medvedev, #Rusia, #razboi Ucraina , #Rusia