Novak Djokovic rămâne din nou fără viză în Australia. Ministrul Imigrării i-a revocat-o în nume personal

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 09:0811426 citiri
Novak Djokovic rămâne din nou fără viză în Australia. Ministrul Imigrării i-a revocat-o în nume personal
Novak Djokovic FOTO Twitter

Autoritățile australiene i-au anulat pentru a doua oară viza lui Novak Djokovic.

Ministrul Imigrării din Australia, Alex Hawke, a decis să îi anuleze viza lui Novak Djokovici. Sârbul ar putea să facă apel la această decizie.

Ministrul şi-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii vineri, scrie news.com.au.

„“Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C (3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovici.

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de covid-19.

Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, este comunicatul semnat de Hawke.", se arată în comunicatul transmis de la biroul ministrului.

Ce urmează acum?

Abul Rizvi, fost secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Imigrări spune ce se poate întâmpla mai departe: "Poliția de frontieră va primi o notificare. Ei pot merge să îl ridice pe Djokovic chiar de pe terenul de tenis și să îl ducă într-un centru de detenție, unde va rămâne până când va fi soluționată o eventuală contestație depusă de Djokovic".

Dacă sârbul nu depune nicio contestație, el va fi îmbarcat în primul avion spre Europa și ar putea fi interzis în Australia pentru următorii trei ani!

"Nu mai pot să-l privesc jucând tenis. A făcut multe lucruri josnice", a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News